Ga direct naar zoeken Ga direct naar inhoud

KNHS

Klaar voor de start!

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 12 oktober 2013 is de 59e editie van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Sport en spel staan daarin centraal met als motto:” Klaar voor de start!”. Het 10 -daagse evenement is een uitgelezen kans om kinderen op basisscholen kennis te laten maken met sport. Bijna alle basisscholen in Nederland doen namelijk op de een of andere wijze mee aan de Kinderboekenweek.

Klaar voor de start! Boeken scoren met sporthelden


Cover Klaar Voor De StartDit is ook de titel van een ‘sportboekje’ dat  Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en NOC*NSF hebben gemaakt en dat tijdens de Kinderboekenweek als cadeau voor kinderen beschikbaar is in de bibliotheek.In ‘Klaar voor de start!’ vertellen dressuur koningin Anky van Grunsven en 12 andere beroemde (top)sporters over hoe zij als kind met sport bezig waren. Ook vertellen ze wat hun favoriete kinderboek was en worden er boektips gegeven voor wie nog meer wil lezen over die sport. In de “wist je datjes”, die verspreid in het boekje staan, wordt uitgelegd waarom het zo leuk en goed is om te sporten en te bewegen.Ben je benieuwd naar wat  het favoriete kinderboek van Anky van Grunsven? Lees dan hier het interview met Anky uit het boekje Klaar voor de start. Nieuwsgierig naar de verhalen van de 12 andere topsporters? Ga dan opzoek naar het gratis boekje in de bibliotheek bij jou in de buurt!. 

 

Paardensport in de klas

PaardenLeren spelAlle basisscholen in Nederland zijn al bij het bestellen van het lespakket voor de Kinderboekweek uitgenodigd  extra sportactiviteiten op school i.s.m. lokale sportverenigingen te organiseren. Met het spel PaardenLeren dat door de KNHS en FNRS ontwikkeld is kunnen basisscholen kinderen in groep 6,7 en 8 kennis laten maken met de paardensport. In het praktijkgerichte lespakket wordt het paard als voorbeelddier gebruikt om jonge kinderen meer kennis en inzicht te geven over dierenwelzijn en zo het begrip voor dieren en hun gedrag te vergroten. Tijdens de laatste les kan de hele klas een bezoek brengen aan een KNHS-vereniging of FNRS-Ruitersportcentrum in de buurt.

Het PaardenLerenspel wordt ook op veel verenigingen en Ruitersportcentra gebruikt om jonge kinderen kennis te laten maken met de verzorging en het gedrag van paarden en pony’s.

Kijk op www.paardenlerenspel voor meer informatie.

Korting op het PaardenLerenspel

Bestel het PaardenLeren spel tijdens de Kinderboekenweek van 2 tm 10 oktober met hoge korting voor € 19,95. (Normale prijs € 39,50) Klik hier om het PaardenLerenspel te bestellen. 

reacties

Delen

Gerelateerd

Direct naar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

Menu
Winkelmandje (0)
Sluiten