­ KNHS Bixiedag 2022 - KNHS

KNHS Bixiedag 2022

Op dinsdag 9 augustus wordt alweer voor de twaalfde keer de Bixiedag in Ermelo gehouden. Op deze dag staat op het KNHS-centrum alles in het teken van ponyplezier. Als je van pony’s houdt, dan mag je deze enorm leuke dag in de zomervakantie zeker niet missen. Heb je geen eigen pony, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

De Bixiedag is voor iedereen van 4* tot en met 13 jaar (menners vanaf 7 jaar) die lid is van de KNHS en niet hoger dan L-niveau rijdt. Als je mee wilt doen aan de Bixie Rubrieken heb je een Bixie start/stempelkaart nodig, deze startkaart is gratis. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom. Ieder jaar zijn er namelijk leuke activiteiten zoals de voltigeles en paardentaarten maken. 

Voor deelname van kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar aan Bixierubrieken gelden de volgende spelregels;

 • Door kinderen onder de 6 jaar kan alléén deelgenomen worden aan de Bixie begeleidingsproef, de AA-dressuur en het AA-springen en aan de spelletjes. Hierbij is het niet toegestaan dat het kind zelfstandig rijdt. Deelnemers onder de 6 jaar moeten begeleid worden door een begeleider van 18 jaar of ouder waarbij het verplicht is dat de pony is aangelijnd zowel tijdens de proefjes als tijdens het losrijden.
 • Inschrijven en deelnemen aan Bixie rubrieken is alléén mogelijk met een Bixie start/stempelkaart

PROGRAMMA

Je kunt tijdens de Bixiedag meedoen aan drie verschillende rubrieken. Er zijn dressuur-, spring-, cross-, Trec- of voltigelessen Ook dit jaar staat er weer Working Equitaton op het programma. Dit jaar is er ook weer het SoSo Bixie spel waar je met je pony aan mee kunt doen. Verder zijn er zoals vanouds wedstrijden springen, dressuur en mennen waar je aan mee kunt doen. Ook is er weer obstakeltraining en kun je de conditie van je pony testen tijdens de Endurance conditietraining. Ponyvoetbal en de ponyversierwedstrijd zijn dit jaar natuurlijk ook weer onderdeel van het programma.

Gratis activiteiten voor alle kinderen waar je niet voor hoeft in te schrijven zijn er natuurlijk ook. Dit jaar is er een stokpaardjesparcours, schminken, knutselen en een springkussen. Ook het paardentaart maken staat weer op het programma. Vergeet niet zelf een bakblik mee te nemen! 

Showprogramma

Op deze leuke dag zijn de ‘My Little Ponies’ aanwezig die niet alleen een spetterende show geven, maar je kunt ook mooie merchandise kopen in hun stand en ze ontmoeten tijdens een meet & greet.

Inschrijven

Inschrijven voor de Bixiedag 2022 kan vanaf 20 juni om 10.00 uur via www.inschrijfsysteem.nl. Je mag inschrijven voor drie verschillende rubrieken. Een pony mag maximaal aan drie rubrieken meedoen. Je bepaalt zelf je starttijd bij inschrijven, houd daar dus goed rekening mee. Let op: Ervaring leert dat sommige rubrieken snel vol zijn. Wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Stalling

Wil je graag je pony stallen in één van de mooie stallen van het Nationaal Hippisch Centrum? Reserveer dan een stal via deze link. Let op, het aantal stallen is beperkt, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

PONYVERSIERWEDSTRIJD

Er is ook weer een ponyversierwedstrijd waar je leuke prijzen kunt winnen! Je kunt hieraan alleen deelnemen als je je hiervoor opgegeven hebt. Je moet hiervoor je eigen toiletteerspullen en versierselen meebrengen. Zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang klaar staat bij de ring.

Let bij het uitkiezen van de versierspullen wel goed op de veiligheid en welzijn van je pony. Zorg er voor dat je alles goed vastmaakt, zodat je pony niet schrikt van loszittende onderdelen. Het gebruik van verf of glitters op de vacht, manen of staart van de pony is niet toegestaan. De versierwedstrijd vindt plaats in de ring bij het strodorp op het buitenterrein. Ga je bij de versierwedstrijd op je pony zitten dan moet je natuurlijk wel je cap op en moet je pony een zadel en hoofdstel dragen.

KLEDING

Als deelnemer moet je een correct trainingstenue dragen bestaande uit in ieder geval rijlaarzen of chaps en een veiligheidshelm. De veiligheidshelm moet ook gedragen worden door de menners en de begeleiders van de menners. Als je meedoet aan de crosslessen ben je verplicht een bodyprotector te dragen, ook voor de marathonles is het dragen van een bodyprotector en veiligheidscap verplicht, dit geldt ook voor de begeleider. Bijna alle rubrieken vinden buiten plaats, dus houd hier met je kleding rekening mee. Vergeet je zonnebrand niet bij zonnig weer!

Voor de voltige les raden we aan om flexibele schoenen of sokken te dragen in plaats van rijlaarzen. Bij deelname aan de Bixie rubrieken dressuur en springen gelden de regels uit het Bixieboekje. Het dragen van sporen is niet toegestaan.

OVERIG

Tijdens de Bixiedag gelden er een aantal regels, deze regels zijn opgesteld om de dag zo goed mogelijk en veilig te kunnen laten verlopen:

 • Bij aankomst graag aanmelden op het secretariaat, zodat we weten dat je er bent.
 • Deelnemers van 4 tot 6 jaar moeten altijd begeleid worden door een volwassene (18+).
 • Bij het rijden zijn rijlaarzen of chaps en een veiligheidscap verplicht, ook bij de pony-versierwedstrijd.
 • Bij de crosslessen ben je verplicht een bodyprotector te dragen.
 • Tijdens het mennen moet er altijd een volwassene (18+) op het rijtuig aanwezig zijn. De begeleider moet ook een veiligheidscap dragen. Bij de marathonlessen zijn de menner en begeleider verplicht een body- of rugprotector te dragen.
 • Wanneer je op het KNHS-terrein op je pony zit, moet je pony een zadel en een hoofdstel dragen.
 • Aanwijzingen van de organisatie moeten altijd opgevolgd worden.
 • De organisatie is gerechtigd de aanvangstijden of het programma te wijzigen.
 • Deelname is op eigen risico. De organisator is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade van eigendommen en letsel
 • Lees hieronder het regelement dat geldt voor de Bixiedag 2022.
 • Breng goed humeur mee en je mooiste lach want we gaan er een fantastische dag van maken! :-)

Omdat er veel pony’s deelnemen tijdens de Bixiedag willen we je vragen je pony niet mee te nemen naar andere plekken dan de rubrieken of lessen waaraan je deelneemt.

Contact

Heb je nog een vraag over de Bixiedag 2022? Gaat het over het aanvragen van de Bixie start/stempelkaart of een sportinhoudelijke vraag, neem dan contact op met de KNHS Servicedesk via servicedesk@knhs.nl of bel naar 0577-408300.

Heb je een vraag over het programma of de dagindeling van de Bixiedag 2022 mail dan naar eventmanagement@wivaldi.com of bel 06-23 68 38 36.

 

Ander Nieuws

 • Springruiters TeamNL winnen Nations Cup CHIO Rotterdam
  Springruiters TeamNL winnen Nations Cup CHIO Rotterdam
 • Rob Ehrens, bedankt!
  Rob Ehrens, bedankt!
 • Inschrijving Bixiedag 2022 geopend
  Inschrijving Bixiedag 2022 geopend