Hippische Leergangen

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'Hippische Leergang'.  Een Hippische Leergang is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige leergangen kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen.  Inschrijven voor de Hippische Leergangen verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor de Facebook Event van de Hippische Leergang om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. 

De komende periode zijn de volgende Hippische Leergangen gepland: 

29 mei

Kijken door de ogen van het dressuurpaard met Annemarie van der Toorn

Ziet jouw paard overal bakkabouters? Vindt hij het spannend om langs het juryhokje te gaan? Kun je hem alleen maar rijden als het bewolkt is omdat parasols of paraplu’s echt veel te eng zijn? Heeft jouw paard moeite om zijn concentratie vast te houden tijdens de proef omdat hij zo snel is afgeleid van alles om hem heen? En wat dacht je dan van al die vlaggen…. Herkenbaar? Volg de Hippische Leergang ‘Kijken door de ogen van het dressuurpaard’ op woensdag 29 mei op het KNHS-centrum in Ermelo om je paard te leren deze angsten te overwinnen! Lees meer.

Locatie: KNHS-Centrum in Ermelo - Amaliahal
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: €30,-
Licentiepunten: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)

Inschrijven via Mijn KNHS


6 juni, 20 juni, 11 juli en 18 juli

Massagetechnieken Paard met Judith van Aarle

Judith van Aarle leert je meer over blessurepreventie door palpatie en massage tijdens de Hippische Leergang Massagetechnieken .
De doelstelling van deze 4-daagse cursus is het kennismaken met belangrijke anatomische structuren van het bewegingsapparaat van het paard. Daarnaast leer je palperen en het herkennen van indicaties en contra-indicaties voor massagetechnieken. Je leert het verantwoord toepassen van drie massagetechnieken volgens de klassieke massage. Lees meer

6 juni 2019
20 juni 2019
11 juli 2019
18 juli 2019
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Locatie: KNHS-centrum in Ermelo
Kosten: €250,-
Licentiepunten: 135 theoriepunten bijgeschreven op de basiskwalificatie Instructie (voor alle HI licentiehouders)

Inschrijven via Mijn KNHS

 

20 juni

Houding en zit met Lammert Haanstra

Instructeurs opgelet! Heb jij genoeg oog voor de houding van een ruiter? Wil jij leren om aan een paard te zien hoe de ruiter rijdt? Of kun je wel wat tips gebruiken om ruiters te helpen bij hun ontwikkeling? Dan is de Hippische Leergang Verbeter de combinatie, begin bij jezelf met Lammert Haanstra op 20 juni in Ermelo echt wat voor jou! Ook sportcoach Foppe de Haan en Sigfried KuldipSingh, musculo-skeletaal arts (voorheen orthomanueel arts) maken deze avond hun opwachting. Lees meer

Deze Hippische Leergang is speciaal voor instructeurs. Maar ben je geen instructeur, dan ben je ook van harte welkom. Ben je niet lid van de KNHS? Dan ben je ook welkom, alleen betaal je iets meer inschrijfgeld. Word je lid van de KNHS, dan profiteer je gelijk van €10,- korting op deze Hippische Leergang. 

Datum: 20 juni 2019
Locatie: KNHS-centrum in Ermelo
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Kosten: €40,- voor leden €50,- voor niet-leden
Licentiepunten basiskwalificatie KNHS-instructeurs: 50

Inschrijven via Mijn KNHS

Ander Nieuws

  • #WoensdagWelzijnsWeetje Peesblessures
    #WoensdagWelzijnsWeetje Peesblessures
  • Eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag in Maarsbergen
    Eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag in Maarsbergen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 mei 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 mei 2019