Hippische Leergangen

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'Hippische Leergang'.  Een Hippische Leergang is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige leergangen kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen.  Inschrijven voor de Hippische Leergangen verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor de Facebook Event van de Hippische Leergang om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. 

De komende periode zijn de volgende Hippische Leergangen gepland:

 

27 maart

Van Biomechanica naar dynamisch trainen met Bastiaan de Recht

De Hippische Leergang 'Van Biomechnica naar dynamisch trainen' met Bastiaan de Recht is gericht op de basissport. Hierin worden de basisprincipes van de biomechanica vertaald naar de praktijk. Er wordt gewerkt met combinaties op L, M en Z niveau en met paarden van verschillende rassen. Alles wat je moet weten om verantwoord paard te kunnen rijden, rekening houdend met zijn fysieke mogelijkheden komt aan bod. Wat is lengtebuiging? Waarom is lengtebuiging zo essentieel voor het behoud van het paard?
Naast een praktijkavond heeft deze cursus dus ook een online theoriegedeelte. Lees meer.

Locatie:  KNHS-Centrum in Ermelo
Tijd:       19:00 - 22:00 uur
Kosten:   €95,- (inclusief online theoriegedeelte)
Licentiepunten: 45 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders) én op de basiskwalificatie Jury Dressuur, FNRS Official, Jury (M)Endurance, Jury Aangespannen Sport, Jury Eventing, Jury Mennen, Jury Springen, Jury Voltige.
Meld je aan voor het Facebookevent

Inschrijven via Mijn KNHS

 

7 april

Lesgeven aan kinderen met Marion Schreuder

De Hippische Leergang Lesgeven aan kinderen met Marion Schreuder is een praktijkgerichte cursus waarin je leert over het lesgeven aan kinderen van verschillende leeftijden en niveas. Daarnaast krijg je didactiek en pedagogiek en leer je om te gaan met angst bij kinderen. Lees meer.

Locatie: KNHS-centrum in Ermelo
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Kosten: €30,-
Licentiepunten: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)
Meld je aan voor het Facebookevent


Inschrijven via Mijn KNHS

 

9 en 23 april

Basiscursus Didactiek met Marion Schreuder

Ben je instructeur en wil je graag leren om jouw kennis nog beter over te brengen op je leerlingen? Volg dan de Hippische Leergang "Basiscursus Didactiek" door Marion Schreuder. Marion heeft al honderden instructeurs de fijne kneepjes van het lesgeven bijgebracht. Tijdens de cursus krijg je handvatten om leerlingen te motiveren en je lessen goed op te bouwen. De basiscursus kan gevolgd worden door iedereen, je hoeft hiervoor geen instructeursdiploma te hebben. Uiteraard zijn instructeurs wel van harte welkom. Lees meer.

De basiscursus bestaat uit 2 avonden:
9 April 2019 - theorie
23 April 2019 - theorie & praktijk
Tijden: 19:00 - 22:00 uur
Locatie: KNHS-centrum in Ermelo
Kosten: €80,-
Licentiepunten: 70 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)
Meld je aan voor het Facebookevent

Inschrijven via Mijn KNHS

 

9 april of 23 april

Hippische Leergang Sportfysiologie van het paard met Carolien Munsters

Heb je altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wil je weten wat nu wel en wat niet intensief is voor je paard (en jezelf)? Door het volgen van de Basiscursus Sportfysiologie van het paard leer je de basisprincipes van sportfysiologie. Tevens leer je inzicht te krijgen in de daadwerkelijke training van je paard en hoe ke de eerste aanzet kunt maken om deze te optimaliseren. Dr. Carolien Munsters, (www.moxiesport.nl) is expert in sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding. Zij begeleidt onder meer al bijna tien jaar het Olympische eventing team, diverse grand prix dressuur ruiters, springcombinaties, marathon menners en endurance ruiters in aanloop naar hun kampioenschappen. Deze hippische leergang betaat uit twee onderdelen: de theorie en een praktijkavond. De theorie wordt gegeven via een online cursus, zodat je op je eigen tempo en in je eigen tijd de cursus kunt volgen. Lees meer

Datum: 9 April 2019 of 23 april 2019
Tijden: 19:00 - 22:00 uur
Locatie: KNHS0-centrum in Ermelo
Kosten: €130,- (inclusief online theoriegedeelte)
Licentiepunten: 80 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)
Meld je aan voor het Facebookevent

Inschrijven  via Mijn KNHS voor 9 april

 

Inschrijven via Mijn KNHS voor 23 april 

 

29 mei

Kijken door de ogen van het dressuurpaard met Annemarie van der Toorn

Ziet jouw paard overal bakkabouters? Vindt hij het spannend om langs het juryhokje te gaan? Kun je hem alleen maar rijden als het bewolkt is omdat parasols of paraplu’s echt veel te eng zijn? Heeft jouw paard moeite om zijn concentratie vast te houden tijdens de proef omdat hij zo snel is afgeleid van alles om hem heen? En wat dacht je dan van al die vlaggen…. Herkenbaar? Volg de Hippische Leergang ‘Kijken door de ogen van het dressuurpaard’ op woensdag 29 mei op het KNHS-centrum in Ermelo om je paard te leren deze angsten te overwinnen! Lees meer.

Locatie: KNHS-Centrum in Ermelo - Amaliahal
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: €30,-
Licentiepunten: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)

Inschrijven via Mijn KNHS

 

6 juni en 20 juni

Vervolgcursus Didactiek met Marion Schreuder

Heb je de basiscursus Didactiek afgerond en wil je nog meer verdieping rondom het lesgeven aan kinderen? Volg dan de vervolgcursis Didactiek met Marion Schreuder. 

 

Deze cursus gaat niet door wegens te weinig belangstelling

 

6 juni, 20 juni, 11 juli en 18 juli

Massagetechnieken Paard met Judith van Aarle

Judith van Aarle leert je meer over blessurepreventie door palpatie en massage tijdens de Hippische Leergang Massagetechnieken .
De doelstelling van deze 4-daagse cursus is het kennismaken met belangrijke anatomische structuren van het bewegingsapparaat van het paard. Daarnaast leer je palperen en het herkennen van indicaties en contra-indicaties voor massagetechnieken. Je leert het verantwoord toepassen van drie massagetechnieken volgens de klassieke massage.

6 juni 2019
20 juni 2019
11 juli 2019
18 juli 2019
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Locatie: KNHS-centrum in Ermelo
Kosten: €250,-
Licentiepunten: 135 theoriepunten bijgeschreven op de basiskwalificatie Instructie (voor alle HI licentiehouders)

Inschrijven via Mijn KNHS

Ander Nieuws

  • Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
    Oranje ruiters in topvorm bij Special Olympics
  • Gert Naber aangesteld als Teammanager KNHS Academy
    Gert Naber aangesteld als Teammanager KNHS Academy
  • Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur
    Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur