­ KNHS College Tour - KNHS

KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor de KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tour om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. De komende periode zijn de volgende KNHS College Tours gepland: 

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS annuleert alle KNHS-evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo tot 1 juni. De KNHS wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

 

 

**GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS**
18 maart:
 Verbeter de conditie van je paard

Woensdag 18 maart komt inspanningsfysioloog Carolien Munsters vertellen over het verbeteren van de conditie en kracht van je paard op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Om je paard optimaal te trainen is het belangrijk dat je weet hoe spieren werken.

Welke oefeningen zorgen voor een sterker, sneller paard of geven je paard meer uithoudingsvermogen. Hoe komen spieren aan brandstof en wat is het verschil tussen duur- en krachttraining. Hoe intensief is een training of wedstrijd en hoe herstelt je paard het snelst. Wat is het verschil tussen de verschillende disciplines en waar moet je op letten. Om spieren sterker te maken is het belangrijk om de juiste oefeningen te rijden, maar ook de intensiteit en de duur zijn  belangrijk om er voor te zorgen dat de spier op de juiste manier geprikkeld wordt. Deze kennis zorgt ervoor dat je efficiënter je paard kunt trainen en je eigen training verder kunt optimaliseren.

Carolien Munsters
Inspanningsfysioloog Dr. Carolien Munsters van Moxiesport is een expert in sportfysiologie van het paard. Met behulp van diverse innovatieve meettechnieken worden trainingen en wedstrijden geanalyseerd om de individuele kritische prestatiefactoren te bepalen. Deze analyses worden verwerkt in trainingsprogramma’s en adviezen om sportprestaties te optimaliseren. Carolien adviseert en ondersteunt hiermee trainers, sporters en coaches in de paardensport en ook de Olympische teams adviseert zij met haar expertise. Daarnaast is ze actief als onderzoeker bij de faculteit diergeneeskunde.

Wil je meer leren over het optimaal trainen en opbouwen van conditie en/of kracht? Krijg je als instructeur regelmatig vragen over de werking van de spieren of hoe je een paard sterker kunt maken? Kom dan naar de workshop op woensdagavond 18 maart a.s. in Ermelo. Carolien deelt haar kennis graag met jou.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Entree: voor leden: €20,- en voor niet leden €25,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Klik hier om je in te schrijven
  

 

**GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS**
23 maart KNHS College Tour: Welzijn, Training en Wetenschap

Paarden, zo toont onderzoek aan, zijn fysiek en mentaal gezonder, presteren beter en zijn veiliger te hanteren, onafhankelijk van de gereden discipline, wanneer we een paard geven waar hij ALS PAARD behoefte aan heeft. Dat gegeven is niet alleen van belang voor de toptrainer en sportruiter, waar elke punt op het scorebord telt, ook een recreatiepaard voelt zich graag begrepen.

Wil je snappen hoe een paard denkt en gedrag aanleert? Is een werkwijze stressvol? Hoe reduceer of compenseer je stress? Waarom werkt iets niet of juist wel? En dan… al die nieuwe methodes, wat is daar precies nieuw aan? Met de leertheorie kan je zelfs eenvoudig jouw eigen methode ontwikkelen.

Tijdens deze KNHS College Tour krijg je een beknopt theoretisch overzicht en voorbeelden in de praktijk. Welzijn, training en wetenschap, een veelbelovende combinatie, een positief geluid, met het oog op de toekomst.

De theorie duurt circa 1 uur, aanvang praktijk 20.30 uur met meerdere combinaties van verschillende niveaus.

Sprekers: Barbara Koot, Machteld van Dierendonck, Anne Muller

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer en Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
De prijs voor leden is €40,-
De prijs voor niet-leden is €50,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Klik hier om je in te schrijven

 

**GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS** 
8 april KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel

Meer trainingseffect met minder hulpen, dát is waar het over gaat tijdens de KNHS College Tour ‘Paardrijden met ruitergevoel’ met Hester Bransen op 8 april op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Hester Bransen is trainer en eigenaar van Ruitergevoel, ze werd onlangs verkozen tot beste hippisch instructeur en docent van het jaar tijdens het KNHS Instructeurscongres. Hester gaat graag met jou aan de slag zodat je straks met nog meer plezier op je paard stapt.

Ben je wel eens onzeker over de manier waarop je je paard traint? Doe ik het wel goed? Waarom reageert mijn paard op deze manier? Zou hij ergens last van hebben, of is hij gewoon brutaal?
Of:
Je weet dat het niet aan je paard ligt dat het rijden nog niet helemaal gaat zoals in de boekjes, maar hoe kan ik ons (mezelf en mijn paard) helpen om met minder hulpen gewoon fijn en met plezier rond te rijden?

Ben je wel eens bang om iets verkeerd te doen, of heb je het gevoel dat je je paard in de weg zit? Hoe kan ik mijn handen stil houden? En waarom lukt het me niet mijn benen stil te houden? Heb jij je deze vragen ook wel eens gesteld? Dan is deze avond echt een ‘no brainer’ om je aan te melden!

In deze training gaat het niet om wat ik, Hester Bransen, kan met mijn paard, maar wat jij kan met jouw paard.

Je trainer tijdens deze avond is Hester Bransen, trainer en eigenaar van Ruitergevoel. Zij werd onlangs verkozen tot beste hippisch instructeur en docent van het jaar. Ze is nieuwsgierig, onderzoekend en innovatief. Haar meerdaagse trainingen zitten altijd maanden van tevoren vol geboekt. En over het inplannen van een privéles via haar online agenda zei een ruiter: ‘De les inplannen bij Hester voelt als het reserveren van een chique restaurant, je moet er snel bij zijn anders is het vol. En dat is het dan helemaal waard. De rust en sfeer op het bedrijf samen met het enthousiasme en de professionele houding van Hester maakt dat ik elke les met een glimlach naar huis rij.’ Lees meer

Alvast een voorproefje? Hester is auteur van het E-Book ‘De 4 elementen van een correcte houding en zit’ wat je, net als 18.000 andere ruiters eerder deden, gratis kan downloaden via ruitergevoel.com.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
De prijs voor leden is €30,-
De prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Klik hier om je in te schrijven

 

 

**GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS** 
15 april KNHS College Tour: Hoeveel weet jij van het paardenlichaam

Paardenfysiotherapeut Jarko Dun komt op woensdagavond 15 april naar het Nationaal Hippisch Centrum om te vertellen over de anatomie van het paard. Eind november waren de kaarten razendsnel uitverkocht en de bezoekers genoten van een inspirerende avond

Jarko Dun : “Het lichaam van een paard is gemaakt om te grazen en om vervolgens heel hard weg te rennen. Wij willen daar oefeningen mee doen. Dat kan maar er zit een grens aan de bewegingsvrijheid van de paardenbenen”. Als je meer inzicht hebt in de anatomie van het paard, dan weet je waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt. Hoe meer je erover leert, hoe leuker het wordt. De ruimte van de beweging van een paard is afhankelijk van de bouw, zoals de lengte van de botten en spieren. Hoe kun je verantwoord en dynamisch trainen binnen de fysieke en mentale mogelijkheden van een paard.

Jarko Dun
Jarko Dun volgde de opleiding humane fysiotherapie en van daaruit specialiseerde hij zich in dierfysiotherapie (paarden en honden). Hij hoorde bij de eerste fysiotherapeuten die de kennis van de humane fysiotherapie vertaalden naar het paard. Eerst bestond zijn begeleiding puur uit het behandelen van de paarden, tegenwoordig combineert hij de behandeling van het paard met de training van de ruiter. Naast het behandelen van dieren met klachten is hij ook betrokken bij de begeleiding van meerdere topdressuurpaarden, waarbij het accent ligt op het voorkomen van problemen en blessures.

Wil je meer leren over het paardenlichaam en je kennis toepassen in je training? Krijg je als instructeur regelmatig vragen over de anatomie of biomechanica? Kom dan naar de workshop op woensdagavond 15 april a.s. in Ermelo. Jarko deelt zijn kennis graag met jou.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Entree: voor leden: €20,- en voor niet leden €25,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie


Klik hier om je in te schrijven

 

 

**GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS** 
17 april
 KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga

Vrijdagavond 17 april gaat Johan Hamminga aan de slag met combinaties én hun trainers die ergens op vastlopen en daar even niet uitkomen. Johan kent de paarden niet, maar probeert te ontdekken waar het probleem zit en gaat daar aan werken. Het wordt een heel praktische avond waarbij zowel de ruiter als de eigen trainer nauw worden betrokken.

Johan Hamminga: “Wees niet bang voor momenten of periodes waarin het even minder gaat. Die horen er gewoon bij. Werk daar doorheen en heb geduld. Soms heel lang geduld”. Op deze avond gaat Johan aan het werk met combinaties die ergens op vastlopen en daar even niet uitkomen. De expertise van Johan in de paardensport zal deze avond goed van pas komen bij de problemen die hij tegenkomt.

Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast een succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN is hij diverse jaren voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Tuigpaarden geweest en beoordeelt sinds deze winter de rijpaardhengsten in de dressuur richting.

Ben je benieuwd hoe Johan met de problemen aan de slag gaat. Kom dan op 17 april naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Johan deelt zijn tips en kennis graag met jou.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Entree: voor leden: € 25,- en voor niet leden € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie


Klik hier om je in te schrijven

 

.

 

 

 

Ander Nieuws

  • Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
    Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
  • Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
    Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
  • Longines FEI Nations Cup-finale afgelast
    Longines FEI Nations Cup-finale afgelast