KNHS College Tour (Voorheen Hippische Leergang)

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor de KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tour om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. De komende periode zijn de volgende KNHS College Tours gepland: 


   

29 oktober: KNHS College Tour Mennen - Ad Aarts

Op dinsdag 29 oktober geeft bondscoach Mennen Ad Aarts een KNHS College Tour over ‘Het scala van de opleiding van het menpaard’. Tijdens deze interessante avond op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo worden menliefhebbers meegenomen in de basistheorie van het mennen en het menpaard.

Tijdens deze avond komen verschillende mencombinaties in de ring op verschillend niveau. Ad Aarts laat je zien wat er allemaal komt kijken bij de opleiding en de training van het menpaard vanaf de basis tot het mennen met een meerspan.
Houd je van mennen en wil je graag meer leren hierover door niemand minder dan de bondscoach? Schrijf je dan gauw in voor deze unieke KNHS College Tour!

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: €30,-
Prijs voor niet-leden: €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie 

 

Inschrijven via Mijn KNHS    

 

8 november: KNHS College Tour Dressuur - Johan Hamminga en Emmelie Scholtens

Vrijdagavond 8 november belooft een interessante avond te worden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met toptrainer Johan Hamminga en jonge paarden specialist Emmelie Scholtens. Een praktische avond voor ruiters en instructeurs, waarbij het trainen en rijden van jonge paarden uitvoerig besproken wordt. Hoe begin je de opleiding en hoe ontwikkel je de sterke punten van je paard. Wat is een optimale stap en hoe kun je de draf meer ontwikkelen. Hoe leer je jonge paarden direct om aan het been voorwaarts te zijn en wat is het belang van overgangen en wendingen rijden?

Johan Hamminga
Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast een succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN is hij al diverse jaren voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Tuigpaarden en beoordeeld vanaf komend winterseizoen ook de rijpaardhengsten in de dressuur richting.

Emmelie Scholtens
Emmelie is na het afronden van haar studie aan het werk gegaan bij Stal Laarakkers. Nationale bekendheid kreeg ze door met veel succes vier- en vijfjarige paarden uit te brengen in de Pavo Cup competities. Op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden in Verden won zij 3 maal goud, 1 keer brons en 1 keer zilver. In 2009 heeft zij samen met haar vriend Jeroen Witte een eigen dressuurstal opgericht. Grote successen heeft ze behaald met de onlangs overleden KWPN hengst Apache. Afgelopen zomer behaalde Emmelie met Desperado N.O.P. een zilveren teammedaille.

Wil je meer leren over het trainen en opleiden van jonge paarden? Krijg je als instructeur regelmatig jonge paarden in je lessen of beoordeel je jonge paarden rubrieken? Kom dan naar de KNHS College Tour van Johan Hamminga en Emmelie Scholtens op vrijdagavond 8 november.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Prijs voor leden: €25,-
Prijs voor niet-leden: €30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
50 theoriepunten voor juryleden dressuur (overige kwalificatie, geen basiskwalificatie).

 


Inschrijven via Mijn KNHS

 

13 november: KNHS College Tour Springen in de juiste rijstijl - Bianca Schoenmakers

Woensdagavond 13 november staat de KNHS College Tour in het teken van het springen. Een praktische avond voor ruiters en instructeurs, waarbij springen in de klasse B tot met de klasse ZZ aan de orde komt. Deze avond krijg je antwoord op heel veel vragen die je misschien wel hebt over het springen. Hoe bereid je jezelf of je leerlingen voor op een rijstijlrubriek. En waar zou een jury meer aandacht aan moeten besteden? Waarom is de rijstijlbeoordeling in de klasse B belangrijk voor het doorstromen naar de klasse L waar de barrage op tijd wordt verreden. En als de barrage op tijd is hoe train je je paard daar dan voor. Kun jij in de barrage voluit gaan en past dit bij de opleiding van je paard? Hoe komt het dat veel ruiters de overgang van de klasse L naar de klasse M moeilijk vinden. Is het alleen de driesprong of komt het omdat je opeens wel “passend” bij de hindernis moet kunnen rijden?

Bianca geeft deze avond les aan 3 groepen. Een groep beginners waarbij de stijlbeoordeling aan de orde komt, een groep L/M combinaties en een groep Z/ZZ combinaties.

Bianca Schoenmakers
Schoenmakers komt uit een familie van paardenliefhebbers. Al op 19-jarige leeftijd kwam ze als springamazone in dienst bij paardenfokker en -handelaar Hans Dings in het Brabantse Heeze. Op dit moment is ze werkzaam bij Stal Everse in Waddinxveen. Ze heeft in haar loopbaan honderden rubrieken gewonnen en is in wedstrijden op tijd regelmatig verreweg de snelste. Internationaal heeft ze diverse prijzen gewonnen waaronder de Grote Prijs van Neeroeteren en de Grote Prijs van Samorin. 

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Prijs voor leden is €30,-
Prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
Juryleden springen krijgen 50 theoriepunten op de overige kwalificaties (geen basisikwalificaties).

 

Inschrijven via Mijn KNHS

 

 

20 november: KNHS College Tour HOEVEEL WEET JIJ VAN HET PAARDENLICHAAM - JARKO DUN

Paardenfysiotherapeut Jarko Dun verzorgt op woensdagavond 20 november a.s. een workshop om je kennis van het paardenlichaam te vergroten. In zijn praktijk ervaart Jarko dat er veel vraag is naar kennis over de anatomie van het paard.

Jarko Dun: “Als je meer inzicht hebt in de anatomie van het paard, dan weet je waarom een paard beweegt, zoals hij beweegt”. Hoe meer je erover leert, hoe leuker het wordt. De ruimte van de beweging van een paard is afhankelijk van de bouw, zoals de lengte van de botten en spieren. Hoe kun je verantwoord en dynamisch trainen binnen de fysieke en mentale mogelijkheden van een paard. Wil je meer leren over het paardenlichaam en je kennis toepassen in je training? Krijg je als instructeur regelmatig vragen over de anatomie of biomechanica? Kom dan naar de workshop op woensdagavond 20 november a.s. in Ermelo. Jarko deelt zijn kennis graag met jou.

Jarko Dun
Jarko Dun volgde de opleiding humane fysiotherapie en van daaruit specialiseerde hij zich in dierfysiotherapie (paarden en honden). Hij hoorde bij de eerste fysiotherapeuten die de kennis van de humane fysiotherapie vertaalden naar het paard. Eerst bestond zijn begeleiding puur uit het behandelen van de paarden, tegenwoordig combineert hij de behandeling van het paard met de training van de ruiter. Naast het behandelen van dieren met klachten is hij ook betrokken bij de begeleiding van meerdere topdressuurpaarden, waarbij het accent ligt op het voorkomen van problemen en blessures.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Prijs leden: €20,-
Prijs niet-leden: €25,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor instructeurs

Inschrijven via Mijn KNHS 

 

28 november: Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard - Sanne Beijerman

Herken je dit? Je wilt graag plezier beleven met je paard, maar soms voel je spanning in je lijf. Als instructeur krijg je regelmatig gespannen wedstrijd- of recreatieruiters in je les. De eerste keer wedstrijd rijden of met de trailer op stap gaan. Promoveren naar een hogere klasse, een nieuwe oefening leren of in de buitenbak rijden. Sanne Beijerman geeft je op donderdagavond 28 november tips hoe je om kunt gaan met spanning en negatieve gedachtes.

In haar praktijk krijgt Sanne Beijerman, sportpsychologe, regelmatig ruiters die problemen hebben door spanning of onzekerheden. Sanne helpt ruiters op alle niveaus. Het maakt niet uit of graag recreatief rijdt of wilt presteren in de wedstrijdring, door haar ervaring kan Sanne je tips en nuttige adviezen geven. Deze avond is dus ook erg geschikt voor ruiters die geen wedstrijden rijden en instructeurs die deze doelgroep vooruit willen helpen. Misschien durf je na deze avond wel die buitenrit te gaan maken, doe je de volgende springles mee of ga je na lang uitstellen toch inschrijven voor een wedstrijd.  

Over Sanne Beijerman
Sanne Beijerman is sportpsychologe, KNHS coach 5 en Grand-prix dressuuramazone. Als sportpsychologe is Sanne aangesloten bij de VSPN en geaccrediteerd om sporters mentaal te begeleiden tot op Olympisch niveau. Zij is als docente werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam voor de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog en heeft in Nederhorst den Berg haar eigen praktijk.

Heb je last van spanning of negatieve gedachtes en wil je hier aan werken? Krijg je als instructeur regelmatig vragen die ontstaan door spanning en wil je ruiters daarbij helpen? Kom dan naar de KNHS College Tour op 28 november in Ermelo. Sanne helpt je graag met tips en adviezen om meer plezier te krijgen in het paardrijden.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Prijs leden: €20,-
Prijs niet-leden: €25,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.


Inschrijven via Mijn KNHS

 

11 december: Eventing in de praktijk  met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman

Woensdag  11 december staat eventing centraal tijdens de KNHS College Tour. Eventing ponybondscoach Mans Buurman en Olympisch eventingruiter Alice Naber-Lozeman vertellen je deze avond alles over eventing. De onderwerpen die aan bod komen zijn interessant voor zowel de beginnende eventingruiter, de gevorderde eventingruiter als de rijstijljuryleden eventing. 

Mans en Alice leggen uit wat een goede houding en zit is en waarom dit zo belangrijk is. Waarin verschilt  deze houding en zit bij het springen van een normaal springparcours? Er is aandacht voor de toenemende technische moeilijkheidsgraad in de klassen B t/m Z en de verschillende soorten hindernissen die daarbij horen.  Je hoort deze avond hoe je je paard kunt voorbereiden op de steeds smaller wordende hindernissen en hoe je hem leert om tussen de vlaggen door te springen. Je krijgt antwoord op de vraag of je in een cross altijd passende afstanden moet rijden net zoals je dat een springparcours wilt. Hoe leer je je paard om toch altijd vol vertrouwen de hindernis te nemen ook als is je afstand niet altijd ideaal? Je krijgt tips hoe je oog voor de sprong ontwikkelt vanuit een hoog tempo.

Tijdens deze avond verschijnen er combinaties van verschillende niveaus in de rijbaan. Rijtechnische problemen worden besproken en vervolgens krijgen ruiters tips en trucs om deze problemen op te lossen. En natuurlijk zal Alice zal zelf op een paard stappen om haar tips en trucs kracht bij te zetten. Kortom, ben jij een echte eventingfan en wil je meer leren over deze veelzijdige discipline? Zorg dan dat je deze veelzijdige interessante avond niet mist.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Prijs voor leden is €30,-
Prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
Rijstijljuryleden eventing krijgen 50 theoriepunten op de overige kwalificaties (geen basisikwalificaties).

Inschrijven via Mijn KNHS

Ander Nieuws

  • Minderhoud beste Nederlander in Wereldbekerwedstrijd dressuur Herning
    Minderhoud beste Nederlander in Wereldbekerwedstrijd dressuur Herning
  • Nederlands podium in Grote Prijs Zwolle, Remco Been wint
    Nederlands podium in Grote Prijs Zwolle, Remco Been wint
  • Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Oslo
    Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Oslo