­ KNHS College Tour - KNHS

KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor de KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tour om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. De komende periode zijn de volgende KNHS College Tours gepland: 

 

 

9 maart KNHS College Tour: Astma bij paarden

De College Tour van 9 maart 2020 staat in het teken van ‘Astma bij paarden’. De gezondheid en prestatie van paarden hangt mede af van goed functioneren van de luchtwegen. Helaas zijn luchtwegproblemen een veelvoorkomende oorzaak van verminderd presteren.

Symptomen van luchtwegproblemen zijn o.a. hoesten of snot uit de neus. Een gezond paard hoort niet te hoesten of te snotteren! Gebeurt dit toch, dan kan astma de achterliggende oorzaak zijn. Een paard met astma heeft een voortdurende ontsteking van de luchtwegen vanwege een overgevoeligheid voor iets in de omgeving. Stof speelt vaak een rol in het ontstaan en onderhoud van deze ontsteking.

Op deze avond zullen alle ins and outs en nieuwste informatie worden gedeeld over astma bij paarden door Esmee Smiet, paardendierenarts en Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo, Foyer (ruimte boven FNRS)
Tijd: 19:00 uur – 22:00 uur
De prijs voor leden is €30,-
De prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

 

klik hier om je in te schrijven

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door onze partner in Paardenwelzijn Boehringer Ingelheim Animal Health.


  

 

23 maart KNHS College Tour: Welzijn, Training en Wetenschap

Paarden, zo toont onderzoek aan, zijn fysiek en mentaal gezonder, presteren beter en zijn veiliger te hanteren, onafhankelijk van de gereden discipline, wanneer we een paard geven waar hij ALS PAARD behoefte aan heeft. Dat gegeven is niet alleen van belang voor de toptrainer en sportruiter, waar elke punt op het scorebord telt, ook een recreatiepaard voelt zich graag begrepen.

Wil je snappen hoe een paard denkt en gedrag aanleert? Is een werkwijze stressvol? Hoe reduceer of compenseer je stress? Waarom werkt iets niet of juist wel? En dan… al die nieuwe methodes, wat is daar precies nieuw aan? Met de leertheorie kan je zelfs eenvoudig jouw eigen methode ontwikkelen.

Tijdens deze KNHS College Tour krijg je een beknopt theoretisch overzicht en voorbeelden in de praktijk. Welzijn, training en wetenschap, een veelbelovende combinatie, een positief geluid, met het oog op de toekomst.

De theorie duurt circa 1 uur, aanvang praktijk 20.30 uur met meerdere combinaties van verschillende niveaus.

Sprekers: Barbara Koot, Machteld van Dierendonck, Anne Muller

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer en Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
De prijs voor leden is €40,-
De prijs voor niet-leden is €50,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Klik hier om je in te schrijven

.

Ander Nieuws

  • Emmelie Scholtens knap derde voor TeamNL bij Jumping Amsterdam
    Emmelie Scholtens knap derde voor TeamNL bij Jumping Amsterdam
  • Jeroen Dubbeldam gaat met nieuw toppaard voor derde Olympische Spelen!
    Jeroen Dubbeldam gaat met nieuw toppaard voor derde Olympische Spelen!
  • Welzijn paard altijd belangrijker dan lintje of geld
    Welzijn paard altijd belangrijker dan lintje of geld