­ KNHS College Tour - KNHS

KNHS College Tour

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor de KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Op dit moment worden alle College Tours online aangeboden in verband met de coronamaatregelen. Ben je verhinderd op de datum van de College Tour? Geen probleem, de livestream is twee weken beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour thuis vanuit je luie stoel. De College Tours kun je terugkijken via het platform Horseriding.Academy

 

28 september online KNHS College Tour Hoesten bij paarden door Esmee Smiet

De online KNHS College Tour van 28 september staat in het teken van ‘Hoesten bij paarden’. De gezondheid en prestatie van paarden hangt mede af van goed functioneren van de luchtwegen. Helaas zijn luchtwegproblemen een veelvoorkomende oorzaak van verminderd presteren. Symptomen van luchtwegproblemen zijn o.a. hoesten of snot uit de neus. Een gezond paard hoort niet te hoesten of te snotteren! Gebeurt dit toch, dan kan astma de achterliggende oorzaak zijn. Een paard met astma heeft een voortdurende ontsteking van de luchtwegen vanwege een overgevoeligheid voor iets in de omgeving. Stof speelt vaak een rol in het ontstaan en onderhoud van deze ontsteking.

Op deze avond zullen alle ins and outs en nieuwste informatie worden gedeeld over astma bij paarden door Esmee Smiet, paardendierenarts en Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard

Datum: 28 september 2021
Locatie: Online
Tijd: 19:00 uur – 20:30 uur
Tickets: € 15,- voor leden en voor niet-leden: € 20,- (voor €25,75 ben je een heel jaar lang lid van de KNHS. Klik hier om lid te worden.)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). 

 

Inschrijven online KNHS College Tour Hoesten bij paarden

 

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door onze partner in Paardenwelzijn Boehringer Ingelheim Animal Health.

 

 

 

2 november online KNHS College Tour PPID bij paarden door Esmee Smiet

De online KNHS College Tour van 2 november 2021 staat in het teken van ‘PPID bij paarden’. Pituitary Pars Intermedia Dysfunction of te wel PPID is een ziekte die tegenwoordig steeds beter herkend wordt. Het is namelijk een van de meest voorkomende hormoon-gerelateerde ziektes bij het oudere paard. Naar schatting heeft 15-30% van de paarden ouder dan 15 jaar de ziekte van PPID!

Op deze avond zullen alle ins and outs en nieuwste informatie worden gedeeld over PPID bij paarden door Esmee Smiet, paardendierenarts en Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard

Datum: 2 november 2021
Locatie: Online
Tijd: 19:00 uur - 20:30 uur
Tickets: € 15,- voor leden en voor niet-leden: € 20,- (voor €25,75 ben je een heel jaar lang lid van de KNHS. Klik hier om lid te worden.)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven). 

 

Inschrijven online KNHS College Tour PPID bij paarden

 

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door onze partner in Paardenwelzijn Boehringer Ingelheim Animal Health.

 

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tour om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. 

KNHS COLLEGE TOUR TERUG KIJKEN VIA HORSERIDING.ACADEMY

 

KNHS College Tour Springen met Willem Greve

Op dinsdagavond 13 juli komt internationaal springruiter en trainer Willem Greve naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor een online KNHS College Tour. Thema van de avond is ‘Deskundig opleiden van springpaarden’. Greve, bekend om zijn grote vakmanschap, heeft al veel jonge talenten opgeleid, fantastische prestaties behaald op elk niveau en is opgenomen in het A-kader springen.

Bij de opleiding van paarden staat een goede basis centraal. Greve zegt: “Ons doel is een goede africhting van het paard voor de sport of de handel. Of het nu gaat om een jong talentvol paard of een paard getraind tot op het allerhoogste niveau. Een ruiter moet erop stappen en er mee weg kunnen rijden. Belangrijk is dus een goede basis leggen en daarna finetunen. Dat is waar ik met mijn team voor sta en iedere dag aan werk”.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-

Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  


Kijk de KNHS College Tour Springen met Willem Greve terug op Horseriding.Academy

KNHS College Tour: Theorie en praktijk door de ogen van de meester met Johan Hamminga

Hamminga legt in deze KNHS College Tour de logica van het paardrijden uit. Waarom het belangrijk is in de opleiding van het paard om reactie te krijgen op het been. Het belang van overgangen rijden, schakelen en wendingen rijden. Wat bedoelen wij met nageeflijkheid en met ‘hand eraan’. Wat willen wij met paardrijden bereiken. Waarom reageert een paard zoals hij reageert. Aan de hand van theoretische afbeeldingen gaat Johan Hamminga dieper in op de materie en uiteindelijk de theorie toepassen op het paard in de baan.
Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een college tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour met Johan Hamminga terug op Horseriding.Academy

 

KNHS College Tour: Werken aan de hand met Bastiaan de Recht

Deze college tour staat in het teken van het werken aan de hand. Je krijgt praktische tips waar je thuis zelf mee aan de slag kunt met je eigen paard. In de sport wordt het nut van deze klassieke trainingstechniek steeds meer gezien. Voor de basisafrichting kan het erg nuttig zijn om de communicatie met je paard te verbeteren of bij het aanleren van oefeningen zoals achterwaarts of zijgangen. Maar ook voor het aanleren en verbeteren van piaffe en passage kan het werken aan de hand veel toevoegen. Het paard kan zijn lijf vrijer gebruiken omdat hij geen gewicht van de ruiter draagt. Dit kan een positief effect hebben bij het aanleren van nieuwe oefeningen, maar ook om het paard beter te gymnastiseren. Ook bij bepaalde blessures of een asymmetrisch bewegingspatroon kan je met werken aan de hand heel gericht werken aan het paardenlijf. Heeft een paard veel moeite met iets of snel stress? Dan kan het een wijze keuze zijn om het eerst vanaf de grond aan te leren. Wanneer een paard het fysiek kan uitvoeren en mentaal begrijpt, wat wij van hem willen, dan kan er met plezier getraind worden. Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een college tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

 

Kijk de KNHS College Tour met Bastiaan de Recht terug via Horseriding.Academy

 

KNHS College Tour: Zoektocht naar de eenvoud van de rijkunst met Albert Voorn

In de twee uur durende opname van de KNHS College Tour ‘Zoektocht naar de eenvoud van de rijkunst’ laat Albert Voorn je zien hoe je op de makkelijkste manier goed kunt paardrijden. Voorn is zelf te zien in het zadel op zijn paard Dante (v. Padinus) om te tonen op welke wijze hij zijn paarden traint. De ongedwongen manier van rijden is voor velen ‘niet volgens het boekje’. Het wederzijds respect voor het paard en zijn berijder maakt dit tot een inspirerende College Tour waar velen geprikkeld worden om eens anders naar het eigen rijden of lesgeven te gaan kijken. Naast Albert Voorn namen er ook drie combinaties deel aan deze College Tour van M tot en met ZZ-niveau. KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het volgen van deze KNHS College Tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een College Tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

 

Kijk de KNHS College Tour Springen met Albert Voorn terug op Horseriding.Academy 

 

 

KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel door Hester Bransen

In de twee uur durende opname van de KNHS College Tour Paardrijden met Ruitergevoel, gaat Instructeur van het jaar 2019 Hester Bransen met ruiters op verschillende niveaus aan de slag. Hester vindt het belangrijk dat een ruiter het beste uit zichzelf kan halen op zijn of haar eigen niveau. Tijdens deze praktische College Tour laat Hester zie hoe ze angst wegneemt bij ruiters en dat het belangrijk is om dit bespreekbaar te maken. De praktische tips van Hester zijn direct toe te passen bij het eigen rijden. Daarnaast is deze College Tour ook interessant voor instructeurs. Hester geeft tips hoe je het ruitergevoel bij ruiters kunt ontwikkelen en hoe je ruiters met een goed gevoel de les kunt laten afsluiten. De kennis van Hester sluit aan bij de beleving van ruiters en instructeurs op elk niveau, van manege tot Grand Prix. KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het volgen van deze KNHS College Tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je een College Tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken.  

Kijk de KNHS College Tour Paardrijden met Ruitergevoel terug op Horseriding.Academy

 

 

KNHS College Tour: Mennen met wereldkampioenen met Saskia Siebers en Rudolf Pestman

Deze college tour staat in het teken van mennen vaardigheid. Wereldkampioenen Saskia Siebers en Rudolf Pestman schitteren regelmatig op de internationale wedstrijden en dan met name in de vaardigheid. Hoe zorg je dat je foutloos blijft en een snelle tijd rijdt? Dressuurmatig trainen is heel belangrijk. Ook de wijze van inspannen, het tuig en de wagen komen aan bod. Rudolf en Saskia gaan dieper in op het efficiënt rijden, snelheid maken, de techniek, goed in de hand staan en natuurlijk vooruit en terug kunnen schakelen. Pas dan kun je strakke lijnen rijden en snelheid maken. De avond wordt op spectaculaire wijze afgesloten door het gouden duo Saskia en haar paard Axel. Zij neemt de kijkers mee in het rijden van een strak vaardigheidsparcours en geeft nuttige tips om je mentale vaardigheden te verbeteren. Instructeurs krijgen 50 licentiepunten voor het volgen van deze college tour. Stuur hiervoor een mailtje naar academy@knhs.nl o.v.v. licentiepunten als je deze college tour hebt afgenomen en bekeken.

Ben je lid van de KNHS, dan betaal je slechts €20,- in plaats van €30,-
Lees hier hoe je van de korting gebruik kunt maken

 

Kijk de KNHS College Tour Mennen terug op Horseriding.Academy

Ander Nieuws

  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
  • Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final
    Children derde in FEI Jumping Nations Cup Youth Final