­ Bixie&Friends dag 2023 - KNHS

Bixie&Friends dag 2023

Op 3 mei is de Bixie&Friends dag in Ermelo! Deze dag vol met ponyplezier in de meivakantie mag je zeker niet missen! De Bixie&Friends dag is voor kinderen met een eigen pony en kinderen met een manegepony. Heb je geen beschikking over een pony? Ook dan ben je van harte welkom! We beloven je dat je je niet hoeft te vervelen.

Rubrieken en activiteiten

Op de Bixie&Friends dag worden de nieuwe Bixie&Friends Proeven en Parcoursen verreden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Deze proeven en parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboekje (verkrijgbaar via de vereniging, manege of Agradi) en in Mijn KNHS.

Naast de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen kan ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

 • Springles
 • Dressuurles 
 • Bixie&Friends spel
 • Working Equitation les
 • TREC les
 • Voltige les
 • Ponyversierwedstrijd

Natuurlijk kunnen kinderen ook weer kleuren en knutselen, schminken, een paardentaart maken en springen op het springkussen. Voor deze activiteiten hoef je je niet aan te melden. Alle kinderen mogen meedoen aan deze activiteiten, ook bezoekers. Natuurlijk ontbreekt ook onze Bixie mascotte niet op deze gezellige dag.

Meedoen vanaf 4 jaar

Kinderen tussen de 6 en 13 jaar mogen zelfstandig deelnemen aan de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen, de lessen, het Bixie&Friends spel en de Ponyversierwedstrijd. De nieuwe Bixie&Friends Proeven en Parcoursen zijn heel laagdrempelig en ook geschikt voor jonge kinderen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan de Bixie&Friends dag. Omdat veiligheid en plezier voorop staan mogen kinderen van 4 en 5 jaar meedoen als hun pony aangelijnd is door iemand van 18 jaar of ouder. Ook tijdens het losrijden en uitstappen. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen meedoen aan de volgende rubrieken: Dressuur BF1, BF2, Vaardigheid VA1, VA2, VA3 0.20 m hoogte en EV1, de Ponyversierwedstrijd en het Bixie&Friends spel.

Aanmelden

Op maandag 3 april opent om 10.00 uur de inschrijving voor de Bixie&Friends dag via inschrijfsysteem.nl. Een pony mag meedoen aan maximaal vier rubrieken. Er mogen meerdere kinderen meedoen met dezelfde pony, zolang dit in totaal niet meer dan vier rubrieken betreft. Bij de inschrijving bepaal je zelf de starttijden zodat je de dag helemaal naar eigen wens kunt indelen. Houd er rekening mee dat sommige rubrieken snel vol kunnen zijn. Wil je meedoen met een manegepony? Overleg dit dan eerst met de manegehouder. Houd bij het inschrijven het KNHS-relatienummer bij de hand. Je vindt dit nummer in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort of in Mijn KNHS.

Kinderen die mee willen doen aan de Bixie&Friends dag hebben een KNHS/FNRS-lidmaatschap nodig en een Bixie&Friends Ruiterpaspoort. Zijn kinderen wel al lid van de KNHS/FNRS maar hebben ze nog geen Bixie&Friends Ruiterpaspoort? Vraag dan of de manege of vereniging deze aanvraagt. Je kunt ook zelf een Bixie&Friends Ruiterpaspoort aanvragen via ledenservice@knhs.nl. Houd rekening met een week verwerkingstijd, dus vraag het Bixie&Friends Ruiterpaspoort op tijd aan.

Meer informatie over de Bixie&Friends Proeven en Parcoursen, het Bixie&Friends Ruiterpaspoort en het aanmelden voor Bixie&Friends lees je op www.knhs.nl/bixiefriends.

PONYVERSIERWEDSTRIJD

Er is ook weer een ponyversierwedstrijd waar je leuke prijzen kunt winnen! Je kunt hieraan alleen deelnemen als je je hiervoor opgegeven hebt. Je moet hiervoor je eigen toiletteerspullen en versierselen meebrengen. Zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang klaar staat bij de ring.

Let bij het uitkiezen van de versierspullen wel goed op de veiligheid en welzijn van je pony. Zorg er voor dat je alles goed vastmaakt, zodat je pony niet schrikt van loszittende onderdelen. Het gebruik van verf of glitters op de vacht, manen of staart van de pony is niet toegestaan, tenzij het gaat om verf of glitters speciaal voor de paarden- en ponyvacht. De versierwedstrijd vindt plaats in de ring bij het strodorp op het buitenterrein. Ga je bij de versierwedstrijd op je pony zitten dan moet je natuurlijk wel je cap op en moet je pony een zadel en hoofdstel dragen.

KLEDING

Als deelnemer moet je een correct trainingstenue dragen bestaande uit in ieder geval rijlaarzen of chaps en een veiligheidshelm. Als je meedoet aan de crosslessen ben je verplicht een bodyprotector te dragen. Bijna alle rubrieken vinden buiten plaats, dus houd hier met je kleding rekening mee. Vergeet je zonnebrand niet bij zonnig weer!

Voor de voltige les raden we aan om flexibele schoenen of sokken te dragen in plaats van rijlaarzen. Bij deelname aan de Bixie&Friends rubrieken dressuur en springen en eventing gelden de regels uit het Bixie&Friends proevenboekje. Het dragen van sporen is niet toegestaan.

OVERIG

Tijdens de Bixie&Friends dag gelden er een aantal regels, deze regels zijn opgesteld om de dag zo goed mogelijk en veilig te kunnen laten verlopen:

 • Bij aankomst graag aanmelden op het secretariaat, zodat we weten dat je er bent.
 • Deelnemers van 4 tot 6 jaar moeten altijd begeleid worden door een volwassene (18+).
 • Bij het rijden zijn rijlaarzen of chaps en een veiligheidscap verplicht, ook bij de ponyversierwedstrijd.
 • Bij eventing ben je verplicht een bodyprotector te dragen.
 • Wanneer je op het KNHS-terrein op je pony zit, moet je pony een zadel en een hoofdstel dragen.
 • Aanwijzingen van de organisatie moeten altijd opgevolgd worden.
 • De organisatie is gerechtigd de aanvangstijden of het programma te wijzigen.
 • Deelname is op eigen risico. De organisator is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade van eigendommen en letsel.
 • Breng goed humeur mee en je mooiste lach want we gaan er een fantastische dag van maken! :-)

Omdat er veel pony’s deelnemen tijdens de Bixie&Friends dag willen we je vragen je pony niet mee te nemen naar andere plekken dan de rubrieken of lessen waaraan je deelneemt.

Contact

Heb je nog een vraag over de Bixie&Friends dag 2023? Gaat het over het aanvragen van het Bixie&Friends Ruiterpaspoort of een sportinhoudelijke vraag, neem dan contact op met de KNHS Servicedesk via servicedesk@knhs.nl of bel naar 0577-408300.

Heb je een vraag over het programma of de dagindeling van de Bixie&Friends dag 2023 mail dan naar eventmanagement@wivaldi.com.

 

Ander Nieuws

 • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
 • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
 • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
  Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program