Meedoen aan een Enjoy the Ride rit

Wil jij lekker buitenrijden in een ander gebied, maar dan wel zonder kaart en zonder te verdwalen? Doe dan mee aan een Enjoy the Ride rit. Dat is een volledig verzorgde buitenrit waarbij de route al voor je is uitgezet. Je rijdt de rit op je eigen tempo, halverwege en na afloop staat er bovendien een hapje en drankje voor je klaar.

Hier lees je alles wat je wilt weten over het meedoen aan een Enjoy the Ride rit. De ritten worden in heel Nederland georganiseerd door verenigingen en maneges met goede of bijzondere uitrijmogelijkheden. De meest gestelde vragen en antwoorden over Enjoy the Ride staan hieronder, of kijk de video.

 1. Ik ben geen lid van de KNHS, kan ik dan ook meedoen?
  Jazeker! Iedereen van 12 jaar en ouder die lekker wil buitenrijden kan zich inschrijven voor een Enjoy the Ride rit. Tot 16 jaar moet je wel onder begeleiding van een volwassene rijden. Verder moet je paard in goede conditie zijn en zijn entingen hebben gehad. Als je lid bent van de KNHS dan krijg je € 5 korting.

 2. Hoe lang ben ik onderweg?
  Je kunt meestal kiezen uit een korte of lange afstand. Inclusief pauzes doe je over een rit van 15km ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en over een rit van 25km gemiddeld 3,5 tot 4 uur. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen in één keer vertrekt start je volgens een startlijst of in tijdblokken, maar je rijdt de rit gewoon lekker op je eigen tempo. Je kunt alleen rijden of samen met degene(n) met wie je je hebt ingeschreven.

 3. Hoe kan ik me inschrijven?
  Het hele jaar door worden er in Nederland ritten georganiseerd door FNRS ruitersportcentra en KNHS verenigingen. Zoek in de rittenkalender een leuke rit uit en schrijf je in via Mijn KNHS. Alle informatie over de rit en de contactgegevens van de organisator vind je bij de rit. 

 4. Waarom moet ik inschrijfgeld betalen?
  De vereniging of manege die een Enjoy the Ride rit organiseert zorgt ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. Het eten en drinken bijvoorbeeld, maar ook eventuele penningen of dagpassen voor het gebied waar je rijdt, de vergunning, de inzet van vrijwilligers en eventuele dierenarts of instructeur die op de dag zelf aanwezig is. Vanzelfsprekend wordt altijd geprobeerd om de kosten en daarmee het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.

 5. Ik heb geen eigen paard. Kan ik meedoen op een manegepaard?
  Bij sommige ritten is het mogelijk om een manegepaard te huren. In dat geval rij je de rit onder begeleiding, dus in een groep. Op het inschrijfformulier staat of er huurpaarden beschikbaar zijn en wat de prijs is. Neem altijd contact op met de organisatie om te vragen of je in aanmerking komt en welke aanvullende voorwaarden er dan gelden.

 6. Spelregels voor deelname aan een Enjoy the Ride rit
  Om jou en alle andere deelnemers een leuke dag te bezorgen wordt iedereen bij inschrijving gevraagd om de vijf spelregels voor deelname in acht te nemen.

 7. Wat moet ik nog meer weten?
  De prijs van een rit varieert per organisator, maar als je lid bent van de KNHS krijg je altijd € 5 korting. Heb je een FNRS Ruiterpaspoort, een KNHS startpas, een Ruiterbewijs of Menbewijs? Dan ben je lid van de KNHS. Wil je het zeker weten, neem dan even contact op met de KNHS Servicedesk op 0577-408300 of servicedesk@knhs.nl. Je kunt je kosteloos afmelden voor de rit tot de datum die bij de rit is genoemd, of anders tot 1 week voor de rit. Daarna blijf je het inschrijfgeld verschuldigd aan de organisatie.

Downloads

Ander nieuws

 • Verslag menforum van 20 november 2017
  Verslag menforum van 20 november 2017
 • KNHS zoekt nieuwe voorzitter menforum
  KNHS zoekt nieuwe voorzitter menforum
 • Sectorraad Paarden neemt Keurmerk Paard en Welzijn over
  Sectorraad Paarden neemt Keurmerk Paard en Welzijn over
Wij maken gebruik van cookies Ok