Achterhoek Slangenburgroute

In samenwerking met de lokale men- en rijverenigingen heeft Staatsbosbeheer een men- en ruiterroute ontwikkeld, speciaal voor de sportieve gebruiker! De route is ongeveer 16 kilometer lang en voert over het prachtige landgoed Slangenburg.

De route Slangenburg, over het prachtige landgoed Slangenburg, is speciaal geschikt voor de sportieve gebruiker en in het terrein gemarkeerd. Onderweg is er een halteplaats met waterpomp ingericht.

Landgoed Slangenburg met het bijbehorende kasteel Slangenburg wordt gebruikt als gastenverblijf van de Benedicter abdij. Rondom het 17e-eeuwse bouwwerk liggen bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Wonen en werken in een streek met een kleinschalig karakter, gaat moeilijk samen met de drang naar economische grootschaligheid. Daarom richtten ondernemers de vereniging Heerlijckheid Slangenburg op, waar ook nu een groot aantal ondernemers op ambachtelijke wijze en met respect voor de natuur producten verbouwt en recreatiemogelijkheden biedt. Achterhoekers en toeristen waarderen de Slangenburgse producten om hun eenvoud en puurheid. Bron: www.achterhoektepaard.nlDe route is bereikbaar door vanaf Doetinchem de A18 te volgen tot Varsseveld. Rij daarna richting Westendorp/Slangenburg.

Startmogelijkheden zijn:

- Parkeerplaats kasteel Slangenburg, Kasteellaan 2, Doetinchem

- Stal de 'Lange Wilm', Nijmansweg 6, Doetinchem

Kijk voor meer informatie op:

www.staatsbosbeheer.nl

www.onderdezweppe.nl

www.achterhoektepaard.nl

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

De route is bereikbaar door vanaf Doetinchem de A18 te volgen tot Varsseveld. Rij daarna richting Westendorp/Slangenburg.

Startmogelijkheden zijn:

- Parkeerplaats kasteel Slangenburg, Kasteellaan 2, Doetinchem

- Stal de 'Lange Wilm', Nijmansweg 6, Doetinchem