Arcen en Velden

De route is ongeveer 30 km lang. Deze kun je opsplitsen in drie kleinere routes van 13 km, 14 km en 20 km. De route is voornamelijk open met kleine bosrijke stukken. Je rijdt een groot stuk langs de Maas waar je heerlijk kunt picknicken.

De route loopt door de dorpen van gemeente Arcen en Velden, door natuurgebied De Maasduinen en een groot stuk langs de Maas. Landerijen worden afgewisseld door bosrijke stukken en door dorpen zoals Schandelo en Lomm.

Doorsteken in de route zijn mogelijk via Arcen - Hanik en een doorsteek van De Voort - Ossenberg via Schandelo De route sluit in het noorden aan op Route Bergen Zuid. Je kunt vanaf het puntje van Noord-Limburg in Mook, doorrijden via Route Mook, Route Gennep, Route Bergen Noord, Route Bergen Zuid naar Route Arcen Velden.

Gemeente Arcen en Velden heeft vele mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Denk aan het kasteel van Arcen met bijbehorende kasteeltuinen, het thermaalbad in Arcen, Hertog Jan Bierbrouwerij (langs de route), graanbranderij De IJsvogel en een wandeling door de historie van Arcen.

Bij de Grens en Maas Hoeve kun je paarden huren.

In dit gebied lopen ook ruiterroutes door de bossen van Stichting Limburgs Landschap. De Leeremarksche Heide, Lommerheide, Schandelosche Heide en Zwart Water. Deze zijn gemarkeerd.

Nuttige links

http://www.arcenenvelden.nl

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt je route starten bij de (1) Grens & Maas hoeve (op vijf kilometer afstand van de route) of bij (2) restaurant Jagersrust (aan de route).

Startpunten

Restaurant Jagersrust

Straelseweg 35

5941 NJ Velden

077-4721937

http://www.jagersrustvelden.nl

Grens en Maas Hoeve

Walbeckerweg 2

5856 CM Wellerlooi

077-4732844

http://www.grensenmaashoeve.nl

Parkeren

Zie startpunten.

Rustplaatsen

Je kunt overnachten bij de Grens en Maas Hoeve, zij beschikken over een vakantiehuis tot 30 personen.

Langs de route kom je de volgende pleisterplaatsen tegen:

Campingcasino Klein Vink

Klein Vink 4

5944 EX Arcen

077-4732525

Versboerderij van Helden

Kapelstraat 32

5943 AG Lomm

077-4732816