Bedum - Zuidwolde

De tocht van Bedum naar Zuidwolde gaat eerst door het dorp Bedum en gaat vervolgens grotendeels langs het Boterdiep. Het is een route dwars door de landerijen over een breed fietspad en zo nu en dan een klein stukje boerenweg, met prachtige vergezichten.

Weinig mensen weten het, maar het kerkje in Bedum staat nog schever dan de toren van Pisa. Als je de kerktoren ziet staan, rijdend met je paard/pony langs het Boterdiep en dan ook wetend dat de bodem in Noord Groningen regelmatig kan trillen (tengevolge van de aardgasboringen), dan is het duidelijk dat je iets unieks hebt mogen aanschouwen.

In Zuidwolde is het unieke café Moeke Vaatstra aan het Boterdiep gevestigd. In dit meer dan 100 jaar oude café ben je zowel als menner/ruiter van harte welkom voor een kop koffie, maar ook als paard voor een slok water en een hap hooi. Na deze versnapering kan de terugweg weer worden aanvaard, die soms net even aan de andere zijde van het Boterdiep loopt en soms het oude pad even kruist.

n.b. Naast de scheve kerk in Bedum staat een kroeg en hotel ‘het Gemeentehuis’, waar je prima kunt overnachten. Een box voor je paard heb je zo geregeld bij ‘manege Bedum’ in Bedum.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt heel gemakkelijk de auto met trailer parkeren bij Manege Bedum, te Bedum. Hier zijn ook boxen te huur.

Contactgegevens: Manege Bedum, Wroetende Mol 3a, 9781 TC Bedum. Tel: 050 - 301 34 37. Kijk voor meer informatie ook op de website: www.manegebedum.nl.