Bellingwolde Hoeveroute

 

De route vormt samen met 9 andere de routestructuur van “Sprong over het Veen”. Deze route is de meest noordelijke, en voert u door het open landschap dat de Dollard heeft achtergelaten, met fraaie bosschages.

De route start in Blijham en gaat via Oudeschans naar het zuiden over in het esdorpenlandschap van Vriescheloo en Wedde, oude historische dorpen. Wedde was ooit het middelpunt van Westerwolde, hier werd recht gesproken. De route voert ook vlak langs de Weddeburcht, dit punt is het meer dan waard om even van de route af te wijken en een klein uitstapje te maken. De route is 27 kilometer lang en eventueel in te korten tot 22 kilometer.

Cultuur

Het meest bijzondere en verrassende aan deze route is echter het beschermde dorpsgezicht van Bellingwolde met zijn fantastische karakteristieke boerderijen, die een onvergetelijke indruk achterlaten.

Natuur

Duidelijk is het verschil in grond te zien. Aan de noordkant van Bellingwolde de klei en aan de zuidkant het zand! De Hoeveroute Bellingwolde sluit aan de Loosterveenroute.

Op deze route treft u geen palen (slagbomen).

Dit is route 1 van de routestructuur Sprong over het Veen: http://www.sprongoverhetveen.nl/

Er is, zowel van deze route als van de andere routes, een routekaart beschikbaar in de Enjoy the Ride webshop. Deze folder is gratis voor KNHS leden, niet-leden betalen €2,-.

De route is niet gemarkeerd.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startpunten

Manege de Volharding

Oosteinde 44

9697 XH Blijham

0597-563018

Herberg Bellingwolde

Hoofdweg 162

9695 AS Bellingwolde

0597-531271

Plaatsen die aan of dichtbij de route liggen:

Bellingwolde, Vriescheloo, Veelerveen, Veele, Wedderheide, Wedde, Wedderveer, Morige, Blijham.