Borger

Een lange route van ongeveer 52 kilometer, goed geschikt voor menners maar ook voor ruiters. De route leidt door het bos en langs heidevelden en weilanden en biedt veel afwisseling.

Kijk voor meer informatie over paardrijden in Drenthe op www.paardenprovincie.nl

De route voert langs de dorpen Borger, Exloo en De Kiel. Je doorkruist bossen van de boswachterijen Exloo, Odoorn, Sleenerzand, Schoonloo, Grolloo en Gieten- Borger. In Boswachterij Gieten- Borger rij je langs het Boomkroonpad, een pad dat wandelaars door de kruinen van de bomen voert. In het gebied van Boswachterij Odoorn passeer je zowel heidevelden als naaldbossen. In laatstgenoemde boswachterij staat een uitkijktoren waar je een kijkje over het hele gebied kan nemen. Door de rust in de bossen is de kans groot dat je onderweg dieren als reeën, dassen, eekhoorns, konijnen en hazen tegenkomt. Ook vliegen er veel bijzondere vogels als de grote boomspecht en uilen. De afwisselende typen bos bieden veel afwisseling in de aanwezige soorten planten.

Obstakels

•tunnel

•provincialeweg oversteek

Markering

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen kunnen voornamelijk gebruikt worden om de eigen positie te bepalen.