Brummen

De route Brummen is een afwisselende, bewegwijzerde route door het buitengebied van de gemeente Brummen. De route is zeer geschikt voor menners, maar ook ruiters kunnen volop genieten van de mooie natuur en de vele diersoorten die hier leven.

De route loopt door het prachtige buitengebied in het oostelijk deel van de gemeente Brummen en is 26,5 km lang. De route is te verkorten tot 13 km.

Het landschap is erg afwisselend en vormt de zogenaamde Landgoederenzone of Arcadisch landschap. Het landschap is kleinschalig, bossen worden afgewisseld door open weidegebieden met boomwallen. Een deel van de route loopt langs de Empense en Tondense heide, en langs het Leusveld. Dit zijn beschermde natuurgebieden waar nog veel zeldzame plantensoorten voorkomen, waaronder het blauwgrasland.

Er stromen door het gebied diverse beken en er komen een aantal zeer goed onderhouden landgoederen met daarop prachtige, oude landhuizen voor.

De route loopt over verharde en onverharde wegen en is zeer geschikt om met de koets te rijden. Ook te paard is het een zeer interessante route.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startpunt

De Vroolijke Frans

Knoevenoordstraat 51

0575-561719

www.devroolijkefrans.nl

info@devroolijkefrans.nl

Rustpunt

Camping De Kleine Ponge

Pongeweg 4

6964 CA Hall

0313-653073

Gasterij de Hommel

Hommelstraat 3

7399 RK Empe

0575-476444

http://www.koffiehommel.nl/

contact@koffiehommel.nl