Buinerveen - Bronnigerveenroute

De route vormt samen met 9 andere de routestructuur van “Sprong over het Veen”. Het was in dit gebied dat de gedachte voor een sprong over het Veen is ontstaan. Via route 10 en route 6 maakt u ook daadwerkelijk de sprong over het Veen.

Het was in dit gebied dat de gedachte voor een sprong over het Veen is ontstaan. Via route 10 en route 6 maakt u ook daadwerkelijk de sprong over het Veen en geniet u van een variatie aan landschappen.

Vanuit de Drentse bossen, de veen ontginningen van de Boermarke Buinen (een oud Esdorp) en de veenontginningen door de compagnieën komt u in het fraai gestoffeerde landschap van Westerwolde. Zowel ‘oud’ als ‘nieuw’ staan centraal in deze route.

De route is 20 kilomter lang. Dit is route 9 van de routestructuur Sprong over het Veen. Klik hier voor meer informatie over de routestructuur en bedrijven langs de routes.

Er is, zowel van deze route als van de andere routes, een routekaart beschikbaar in de Enjoy the Ride webshop. Deze folder is gratis voor KNHS leden, niet-leden betalen €2,-.

De route is niet gemarkeerd.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startpunten

De Paardetange

Noorderstraat 33

9524 PB BUINERVEEN

Rainbow city

Dorpstraat 6A

9526 TC BRONNIGERVEEN

Plaatsen die aan of dichtbij de route liggen;

Buinen, Bronneger, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen.