Burgh Haamstede Strandrit

Een unieke strandrit over het strand door het Bos van Westenschouwen, langs de vuurtoren van Haamstede, de duinrand en door de polder weer terug.

De route start net buiten het dorpje Burgh, bij “Paardenhotel Burgh”. Je rijdt eerst een stukje door het polderlandschap, dan langs de duinrand naar het Door het bos van Westenschouwen. Hier liggen nog meer ruiter routes maar wij steken direct door naar het strand. Op het strand gaan we rechtsaf richting de vuurtoren. We volgen het strand tot voorbij de vuurtoren tot aan de duinovergang Duinhoeve. Daar gaan we de duinen over en gaan een stukje over de weg en steken we een sloot over het Gadra bos in, een loofbomenbos aan de duinrand. We rijden door het Gadra bos en gaan langs de duinrand en het dorpje Haamstede door de polder weer terug naar het startpunt.

Bezienswaardigheden Als noordelijkste schiereiland is Schouwen Duiveland 'de kroon op Zeeland’. Schuif aan bij een zeebanket uit de Oosterschelde. Flaneer door gezellige badplaatsen Burgh Haamstede. Ga zwemmen, zeilen, of duiken. Naar reeën speuren, of vogels bespieden. Of wandel door het grootste bos van Zeeland, in beschermd natuurmonument 'De Kop van Schouwen’. Zo uitgestrekt dat je elkaar nooit voor de voeten loopt. Onder prachtige wolkenluchten, in steeds ander licht. Op weg naar de stilte van Schouwen. Bij Westenschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Waar je overal de branding hoort. Met wilde kamperfoelie, die zo heerlijk ruikt na een regenbui. Samen met de Meeuwenduinen is het deel van natuurmonument de 'Kop van Schouwen’. Een heuvelachtig duinlandschap. Met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Vogelrijke bosranden en struweel. Overal ritselt leven dat je vanaf de vele gemarkeerde wandelroutes of vanuit de schuilhut of uitkijktoren kunt bespieden. Door het Bos lopen een aantal ruiterpaden met toegang tot het strand. Daarnaast ligt er nog een mooie menroute van ruim 9 kilometer. Een verblijf op Schouwen-Duiveland is niet aan één seizoen gebonden, het gebied „leeft” het gehele jaar door. In elk jaargetijde heeft het landschap een andere kleur en structuur. Het samenspel van zon, wolken en wind boven het land en de zee geeft Schouwen-Duiveland het bekende „Zeeuwse licht”. En elk seizoen heeft z’n eigen evenementen. In de lente is het genieten van de vele weidevogels, de bloesems, de 'bollenvelden' en het jonge vee. In de zomer zijn het vooral de stranden en het water die een grote aantrekkingskracht uitoefenen. De herfst is geschikt om de historische plaatsjes te gaan bekijken, op het platteland wordt de oogst binnengehaald en ziet men de meeuwen achter de tractoren zwermen, het bos toont zijn herfstkleuren en vele paddestoelen. In de winter als de kou is neergedaald hebben de ganzen de plaats ingenomen van de weidevogels en is het heerlijk uitwaaien op het strand, ook dan biedt Schouwen-Duiveland zo z’n ambiance. Achter de duinen en de dijken ligt het polderland van Schouwen-Duiveland met zijn levendige stadjes en karakteristieke dorpen die behoren tot de mooiste van Nederland. Omdat het eiland lange tijd een geïsoleerd bestaan heeft geleid, is de eigen identiteit behouden gebleven. Grote industrie ontbreekt. Het platteland kent nog de rust en de ruimte die het eeuwen lang gekenmerkt heeft Vertrekpunt Paardenhotel Burgh, Meeldijk 4a, 4328 NG Burgh Haamstede, Tips Overnachten: Paardenhotel Burgh, Meeldijk 4a, 4328 NG Burgh Haamstede, (Paarden kunnen in het paardenhotel overnachten , bij het paardenhotel is ook een minicamping, verder is er een ruime keus aan overnachtingsmogelijkheden. http://www.paardenhotelburgh.nl/vakantie/overnachten/) Eten: In Burgh-Haamstede en Westenschouwen bevinden zich diverse leuke restaurants en eetcafés.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Paardenhotel Burgh Meeldijk 4a 4328 NG Burgh Haamstede Telefoon 0653 359 434 E-mail: info@paardenhotelburgh.nl