De Wijk

Een route die vooral door agrarisch gebied loopt maar die ook de Boswachterij Staphorst doorkruist en over het Oldenhaverveld loopt. Deze route loopt om De Wijk en komt vlak langs Zuidwolde en Koekange.

De route voert je onder andere door Boswachterij Staphorst, een ontginningsbos waarin vanaf 1930 naaldbomen geplant zijn en nu een afwisselend bos is met heide en een aantal vennen. Deze vennen kom je ook tegen op de route! De route vervolgt zich langs De Wijk en Rogat en loopt daar een stuk langs de Hoogeveensche Vaart.

Daarna gaat de route via Berghuizen richting Oldenhave. Vervolgens kom je door Boswachterij Ruinen, een circa 1000 ha groot gebied dat bestaat uit bos, vennen en een nat heidereservaat. In dit gebied groeit de jeneverbes veelvuldig. Er groeien ook verschillende soorten heide zoals dopheide, struikheide en kraaiheide. De route vervolgt zich langs Nijstad en De Stuw over het Westerveld naar Zuidwolde. Waar je vervolgens nog langs het Bazuinerveld, het veld van Pieperij en het Westerhuizingerveld komt.

Obstakels

•spoorwegovergang

•tunnel

•provincialeweg oversteek

•brug

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen. In grote lijnen zijn de paardenstoelen een steun, verder is de route niet gemarkeerd en alleen op de kaart te rijden.

Beheerder

•Recreatieschap Drenthe

•Staatsbosbeheer

•Drents landschap

Nuttige links

www.kleinoever.nl

Huurmogelijkheden

Bij paardensportcentrum De Vorstenburcht is huifkarverhuur mogelijk. Bij Manege 'Klein Oever' kun je buitenrijden en er is een groepsaccommodatie voor overnachtingen. Hier worden ook ponykampen en ruiterweekenden georganiseerd.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt starten vanaf verschillende bedrijven: bij (1) Huifkarcentrum 'Op de keien' in Echten, bij (2) Paardensportcentrum De Vorstenburcht in Koekange en bij (3) Manege 'Klein Oever' in Balkbrug.

Startpunten

Huifkarcentrum 'Op de Keien'

Koekangerweg 2

7932 PJ Echten

0528-251411

Paardensportcentrum De Vorstenburcht

Bosweg 7

7958 PZ Koekange

0528 - 251 052

Manege 'Klein Oever'

Oud Avereest 60

7707 PP Balkbrug

0523-649204

http://www.kleinoever.nl