Dieverroute

De Dieverroute start vanuit het zuiden van het Drents-Friese Wold bij hotel De Waldhof, hetzelfde parkeerterrein als het Shakespeare Openluchttheater. Hij loopt door de mooie bossen van Staatsbosbeheer, Het Diever Zand en Berkenheuvel.

De Dieverroute start vanuit het zuiden van het Drents-Friese Wold bij hotel De Waldhof, hetzelfde parkeerterrein als het Shakespeare Openluchttheater. Hij loopt door de mooie bossen van Staatsbosbeheer, Het Diever Zand en Berkenheuvel. Deze bossen hebben een vrij natuurlijk karakter, met veel ouder dennenbos met een ondergroei van kraaiheide en bosbes. In het bos ligt een groot open heidegebied met moeras: De Hoekenbrink. Onderweg passeert de route de vennen De Gouden Ploeg en Het Snoekveen.

Folders over de omgeving zijn te verkrijgen bij het vvv en staatsbosbeheer. Daarnaast wordt er door recreatieschap drenthe de ruitergids van drenthe uitgegeven met alle men- en ruiterroutes in drenthe. Deze is ter plaatse en per internet te bestellen via http://www.knhs.nl./ De ruitergids kost € 24,95 excl. verzendkosten. KNHS leden betalen €19,95.

Beheerder

staatsbosbeheer

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startpunten

de waldorf

hezenes 6

7981 lc diever

0521 591793

http://www.dewalhof.nl

camping hoeve aan den weg

bosweg 12

8439 sn oude willem

0521 387269

http://www.hoeveaandenweg.nl/