Emmen

Een lange, ronde route door verschillende natuur voor menners. Langs deze route zijn een aantal hunebedden te zien en voert je door verschillende bossen.

Deze route leidt je rond Emmen. Je komt langs de plaatsen Valthe, Weerdinge, Barger-Oosterveld, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen, Veenoord, Erm en Klijndijk. Het is een gevarieerde route door bos, heide en agrarisch gebied. De route voert je door het Noordbargerbos en langs het Valtherbos en het Oosterbos en loopt over brede zandpaden. Het Oosterbos bestaat uit kleine en grote hoogveengebieden. In deze boswachterij liggen ongeveer 70 grafheuvels, hunebedden en karresporen.

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen kunnen voornamelijk gebruikt worden om de eigen positie te bepalen. Op deze route zijn de paardenstoelen momenteel ook niet te gebruiken, je moet met behulp van de kaart rijden.

Obstakels

spoorwegovergang

tunnel

provincialeweg oversteek

brug

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

e kunt de route starten vanaf (1) Hippisch Centrum Emmen in Erica, hiervandaan moet je eerst een stukje rijden naar de route. Je kunt de route ook starten vanaf (2) Mini-camping en Paardenplezier 'Gezond boerenverstand' in Dalerveen.

Hippisch Centrum Emmen

Ericasestraat 109

7887 GD Erica

0591-301352

http://www.hippischcentrumemmen.nl

Mini-camping en Paardenplezier 'Gezond boerenverstand'

Hoofdstraat 104

7755 N Dalerveen

0524 - 22 13 04

http://www.gezondboerenverstand.nl

Mini-camping en Paardenplezier 'Gezond boerenverstand' is open van 15 maart tot 1 oktober.

Beheerder

staatsbosbeheer

Huurmogelijkheden

Bij Mini-camping en Paardenplezier 'Gezond boerenverstand' in Dalerveen kun je een buitenrit maken onder begeleiding. Je kunt hier overnachten met paard en wagen.