Ermelo Speulderbos

De route van Ermelo gaat door het Speulderbos. Het Speulderbos is een eeuwenoud bos met prachtige oude eiken- en beukenbomen. Het Speulderbos wordt ook wel ‘het bos van de dansende bomen' genoemd, omdat de bomen zo krom zijn dat het lijkt of ze dansen.

De route van Ermelo gaat door het Speulderbos. Het Speulderbos is een eeuwenoud bos met prachtige oude eiken- en beukenbomen. Het Speulderbos wordt ook wel ‘het bos van de dansende bomen' genoemd, omdat de bomen zo krom zijn dat het lijkt of ze dansen. In het bos komen onder andere edelherten, dassen en wilde zwijnen voor.

In de bossen rond Drie hebben in de Tweede Wereldoorlog een aantal onderduikers gezeten. In 2008 is het hol waar zij zaten zichtbaar gemaakt. Het is te herkennen aan de gekleurde palen die er bij staan. De kleuren geven aan waar de ruimtes voor werden gebruikt.

Aan de rand van de Ermelose heide vind je het bezoekerscentrum en sinds 2003 ook de schaapskooi. Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd. De heide waar het bezoekerscentrum ligt, kenmerkt zich door de lijnen van tanks van het ministerie van defensie, waar overigens zelden mee wordt geoefend op de heide. Op zondagen vind je op de heide regelmatig mensen die met modelvliegtuigen vliegen.

Op het KNHS-centrum zijn regelmatig evenementen te bezoeken. Het hele jaar door zijn er talloze activiteiten. Zo zijn er keuringen, concoursen, open dagen en andere interessante evenementen.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

KNHS-centrum

De Beek 125

3852 PL Ermelo

www.knhs.nl