Gasteren

Een gecombineerde route door verschillende landschappen van ongeveer 30 km die op sommige plaatsen het bekende Pieterpad doorkruist.

Deze route leidt je door verschillende boswachterijen. Boswachterij Anloo is ongeveer 160 ha groot, een aangelegd dennenbos met verschillende stukken heide. In boswachterij Schipborg zijn veel monumenten te zien, zoals hunebedden en grafstenen. Het Balloërveld is een groot heideveld met verschillende bosjes en waterplaatsen. Tussen Anderen en Anloo vind je het Eexterveld, een gebied met veel bijzondere flora en fauna. Dit veld wordt begraasd door Schotse hooglanders en Fjordenpaarden. De route voert langs de dorpen Schipborg, Anloo, Anderen, Taarlo, Oudemolen, Zeegse en Schipborg. Afhankelijk van de startplaats zijn er op verschillende plaatsen in de route mogelijkheden een rustpauze te nemen.

Obstakels

provincialeweg oversteek

brug

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen. Deze route is grotendeels niet gemarkeerd en alleen op de kaart te rijden.

Nuttige links

http://www.musarrindill.nl/

http://www.deborgrecreatie.nl/

http://www.baldwinhoeve.nl/

Huurmogelijkheden

Bij Manege Músarrindill kun je onder begeleiding ritten maken op ijslandse paarden. Bij groepsverblijf 'De Borg' is het mogelijk een huifkar te huren of een tocht met de 'jan plezier' te maken.

Natuur

Veel aangeplant dennenbos, heide, graslanden. In de heidegebieden komt de adder nog voor. Binnen boswachterij Schipborg is er een mogelijkheid de boommarter te zien en broeden er verschillende vogels zoals houtsnippen, appelvinken en goudvinken, wespendieven en verschillende fluiters.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt starten bij (1) Manege Músarrindill in Schipborg of bij (2) Groepsverblijf de Borg aan de Borgweg 37 in Schipborg. Vanuit Eext kan kun je starten bij (3) de Baldwin Hoeve aan de Annerweg 9 in Eext.

Startpunten

Manege Músarrindill

Ruiterweg 6a

9469 PN Schipborg

050-4096757

http://www.musarrindill.nl

Groepsverblijf de Borg

Borgweg 37

9469 PG Schipborg

050-4091251

http://www.deborgrecreatie.nl

De Baldwin Hoeve

Annerweg 9

9463 TB Eext

0592-271629

http://www.baldwinhoeve.nl

Camping Horizon

Bosweg 2

7854 TE Aalden

0593 - 552020

Seizoensgebondenheid: in natte perioden kan het zijn dat sommige stukken minder goed te rijden zijn.

Beheerder

Recreatieschap Drenthe

Staatsbosbeheer