Gieten

Een mentocht over brede paden van ongeveer 33 km lang. De tocht start in Gasselte waarna je langs de buitenrand van Gieten rijdt.

Deze tocht voert je langs de buitenrand van Gieten. Vervolgens rij je een landelijke route langs de dorpjes Eext en Anderen om door het Gasselterveld weer terug te komen bij het startpunt. De route door het Gasselterveld biedt veel afwisseling, de route leidt door zowel gemengde loofbossen als door naaldbossen met ieder hun eigen flora en fauna. Daarnaast voert de route langs heideranden en schilderachtige vennen.

Obstakels

tunnel

provincialeweg oversteek

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen. Deze route is grotendeels niet gemarkeerd en alleen op de kaart te rijden.

Beheerder

Recreatieschap Drenthe

Staatsbosbeheer

Soms wordt een pad afgesloten met een balk, deze mag geopend worden door de groom. Wel weer even dichtdoen na de doorgang.

Nuttige links

www.manegegasselte.nl

www.baldwinhoeve.nl www.zwienhemmen.nl

www.nijend.nl

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten vanaf (1) Manege Gasselte in Gasselte, bij (2) De Baldwin Hoeve in Eext, bij (3) de Zwienhemmen in Eexterzandvoort en bij (4) Fjordenpaardencentrum in Anderen.

Startpunten

Manege Gasselte

Lutkenend 19a

9462 PN Gasselte

0599-564881

http://www.manegegasselte.nl

De Baldwin Hoeve

Annerweg 9

9463 TB Eext

0592-271629

http://www.baldwinhoeve.nl

De Zwienhemmen

Zwienhemsdijk 4a

9464 TG Eexterzandvoort

0598-468369

http://www.zwienhemmen.nl

Fjordenpaardencentrum Nijend

Nijend 7

9465 TP Anderen

0592-242407

http://www.nijend.nl

De startplaatsen zijn tevens goed geschikt als rustplaatsen. Langs de route bevindt zich een rustplaats bij 't Nije Hemelriek, aan de overkant van de weg kun je de paarden in een stalling (bestaande uit boomstammen) plaatsen. Bij 't Nije Hemelriek kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Verder zijn er geen speciaal voor paarden ingerichte rustplaatsen in het bos, wel plekken die er voor te gebruiken zijn. Deze route is het gehele jaar goed te rijden.