Holterberg - kort

De Holterberg dankt zijn naam aan het Overijsselse dorp Holten dat ten zuiden van dit gebied ligt. In het noorden grenst de Holterberg aan de Haarlerberg en Noetselerberg. Dit natuurgebied omvat veel heidevelden die worden afgewisseld door (naald)bossen. Alleen op de Holterberg en de Hoge Veluwe komen in Nederland korhoenders voor.

Informatiefolder en kosten Folderinformatie Op beide kaarten staan meerdere routes aangegeven, onder andere Holterberg dagroute en Haarle Kaartinformatie Een kaart is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug Grotestraat 281 Nijverdal VVV's in Overijssel Een kaart is verkrijgbaar bij Stichting Hippisch Toerisme. www.hippisch-toerisme.nl Kosten €4,95 kaart nr. 18 Staatsbosbeheer "Sallandse Heuvelrug" €2,25 voor het losse kaartje 'Holterberg' van Stichting Hippisch Toerisme.

Beheerder

Staatsbosbeheer

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

De route kan worden gestart bij Manege de Eik.

Rustplaatsen

Manege de Eik biedt ook een goede rustplaats indien gewenst.

Logiesmogelijkheden en diverse campings in de omgeving voor uzelf, uw paard kunt u stallen bij manege de Eik. Vraag naar de mogelijkheden. Ook Familie Podt aan de Manenschijnseweg 16 in Holten bied plaats voor paarden. het plaatsen van een tent of huifkar is hier ook mogelijk (tel. 0548-362313).

Huurmogelijkheden

Bij stal de Eik in Holten is verhuur van paarden onder begeleiding mogelijk, ook is er stalling voor uw paard.