Menroute Helden

Beboste zandgronden, karakteristieke stuifduinen en uitgestrekte akkers kenmerken de ruiterroute die zich door 't Land van Peel en Maas slingert. Hooggezeten te koets kun je genieten van prachtige vergezichten over de velden. Route Helden is grotendeels verhard en daarom niet geschikt voor ruiters.

Je komt langs de dorpen van gemeente Helden, door de Ophovense Zandberg, de Helsense Bossen en de Kesselsche Bergen. Deze route sluit ten noorden aan op Route Horst Sevenum en in het zuiden op Route Midden Limburg. Je kunt vanaf Route Horst Sevenum doorrijden via Route Helden, Route Maasbree, Route Midden Limburg, Route Meijel, Route Nederweert en Route Kempen Broek.

Breng ook eens een bezoekje aan ook het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Horst: dit is het centrum van de Nederlandse asperge- en champignonteelt! Of Aardbeienland, een uniek park waar werkelijk alles over aardbeien te zien en te beleven is. Ook Lottum bij de Maas is een bezoek de moeite meer dan waard: een echt rozen­dorp. Verder zijn ook de blauwe bessen van oudsher een streekeigen product. Ontdek de oude Peelverhalen in het openlucht-museum Eynderhoof in Nederweert of ga lekker shoppen in Weert of Venray. Het leukste speelparadijs voor de kinderen in het Land van Peel en Maas is natuurlijk Toverland.

Obstakels

•Provincialeweg oversteek

Huurmogelijkheden

Bij Manege Het Ross en Manege Beekshof kun je paarden huren.

Beheerder

•'t Land van Peel en Maas

Informatiefolder en kosten

Verkooppunt folder

Via de website van Hippisch Toerisme www.hippisch-toerisme.nl kun je de folder "Ruiterroute Land van Peel en Maas" bestellen.

Folderinformatie

De folder bevat een redelijk duidelijke kaart met de ingetekende route. De route is duidelijk gemarkeerd en is dus zonder kaart te rijden. De folder bevat ook adressen van hippische ondernemers, deze zijn helaas verouderd. Gebruik de adressen die op deze website genoemd worden.

Kosten

De prijs van de folder is € 0,68 exclusief administratie- en verzendkosten

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten bij (1) Manege Het Ross en (2) Manege Beekshof.

Startpunten

Manege Het Ross

Rijksweg 31

5995 NS Kessel

077-4622420

Manege Beekshof

Heymansstraat 63

5972 NP Venlo

077-3826464

http://www.manegebeekshof.nl

Camping Bovensbos

bovensbos 1

5988 pz helden

077-4622584

http://www.campingbovensbos.nl

Parkeren

Zie startpunten.

Rustplaatsen

Je kunt je paard stallen bij Manege Het Ross, je slaapt zelf 200 meter verder bij 't Slaapmutske.

Je kunt je paard stallen bij Manege Beekshof, je kunt hier voor jezelf een tent opzetten. Eventueel kan de ruiter ook slapen bij Bed&Breakfast De Laan in Venlo, vier kilometer verderop.

Paarden en ruiters kunnen overnachten bij Camping Bovensbos. De camping heeft stallen met weidegang beschikbaar voor de paarden.

Vanaf 2010 kun je er ook een appartement huren met doorkijk naar je eigen paard in de stal. Dit appartement wordt verhuurd per lang weekend en/of per week.

Seizoensgebondenheid

De route is het hele jaar door goed te rijden.