Midden Limburg

De route is ongeveer zeventig kilometer lang en is onderverdeeld in routes van 10 km, 15 km, 24 km en 31 km. De route brengt je door het gevarieerde landschap met uitgestrekte akkers, beboste zandgronden, beekjes en riviertjes.

Het gebied heeft een grote natuurlijke uitstraling. Tussen Maas en Nationaal Park de Grote Peel ligt een gevarieerd landschap. Je vindt er beboste zandgronden, uitgestrekte akkers, riviertjes en beken. Het karakteristieke veen gebied in het westen is op diverse plaatsen nog duidelijk zichtbaar. Aan de rand van de Maasvallei liggen verschillende natuurgebieden zoals het Leudal met zijn diep ingesneden beekjes en de Beegderhei. Het beboste gebied bestaat voornamelijk uit gemengd bos. Door het bos op natuurlijke wijze zijn beloop te laten is het een ideale leefomgeving voor diverse diersoorten, die je tijdens de rit kunt tegenkomen. Verbindingsroute vanaf Leudal Op de Bos naar Heide, Ophovense Zandberg. De route sluit ten noorden aan op Route Helden en Route Maasbree. Je kunt vanaf Route Horst Sevenum doorrijden via Route Helden, Route Maasbree, Route Midden Limburg, Route Meijel, Route Nederweert en Route Kempen Broek.

Midden Limburg heeft prachtige gebieden met veel overblijfselen van een rijke cultuurhistorie. De regio herbergt een aantal kastelen en landhuizen, molens en ruïnes. Vele dorpen hebben een beschermde historische kern, bijzondere kerken en vele goed bewaarde kruizen en kapellen.

Obstakels

Spoorwegovergang

Tunnel

Provincialeweg oversteek

Brug

Bereikbaarheid en Beheerder

Staatsbosbeheer

Stichting Het Limburgs Landschap

Nuttige links

http://www.staatsbosbeheer.nl

http://www.limburgslandschap.nl

Informatiefolder en kosten

Verkooppunt folder

De folder "Ruiterroutes midden limburg" kun je bestellen via de website van Hippisch Toerisme www.hippisch-toerisme.nl.

Folderinformatie

De folder geeft een beschrijving van het landschap. De route is ingetekend op een topografische kaart en geeft een aantal startpunten aan. Deze zijn helaas niet meer recent. Zie bovenstaande startpunten om uw route te starten. Kosten €1.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten bij (1) B&B De Hoge Peel, (2) The Horse Valley en (3) Pannekoekenboerderij De Busjop.

Startpunten

B&B De Hoge Peel

Hollander 16

6093 PC Heythuysen

0495-641817

http://www.dehogepeel.nl

The Horse Valley

Heide 1a

6088 PC

Roggel

06-4229870

http://www.thehorsevalley.com

Pannekoekenboerderij De Busjop

Busschopsweg 9

6093 AA Heythuysen

0475-491139

Parkeren

Zie startpunten.

Rustplaatsen

Bij B&B De Hoge Peel kun je samen met je paard overnachten. Bij The Horse Valley kun je vanaf voorjaar 2008 samen met je paard overnachten. Bij Pannekoekenrestaurant De Busjop kun je onderweg genieten van een drankje en een heerlijke pannekoek!

Seizoensgebondenheid

De route is in de zomer minder goed te rijden vanwege de grote hoevelheid dazen en insecten.