Nieuw Bergen (ruiters)

De route loopt langs de bossen van Nationaal Park De Maasduinen, de heuvelachtige vlakten van de Bergerheide en de Wellsche Heide, het Reindersmeer en de prachtige vennen, heide en stuifduinen van Landgoed De Hamert.

De route loopt langs de bossen van Nationaal Park De Maasduinen, de heuvelachtige vlakten van de Bergerheide en de Wellsche Heide, het Reindersmeer en de prachtige vennen, heide en stuifduinen van Landgoed De Hamert.

De route loopt langs de heidegebieden en bossen van Nationaal Park De Maasduinen, de stille vennen en rivierduinen van Het Quin en de Duivelskuil, het Eendenmeer en de ruïne van kasteel Bleijenbeek. De route sluit in het noorden aan op Route Gennep en in het zuiden op Route Bergen Zuid. U kunt vanaf het puntje van Noord-Limburg te Mook, doorrijden via Route Mook, Route Gennep, Route Bergen Noord, Route Bergen Zuid naar Route Arcen Velden.

Voor een dagje ontspanning biedt de gemeente Bergen u tal van mogelijkheden. Wat dacht u van een wandeling over de heide met een bezoek aan de schaapskooi. Of een ontdekkingstocht bij het Reindersmeer. Wellicht ziet u hier de ijsvogel of visarend. En als een wandeling rondom het meer te lang is, halveert u deze met het trekpontje. Het fietsknooppuntensysteem biedt u bijna onbeperkte mogelijkheden om onze gemeente te ontdekken. Veel monumenten en bezienswaardigheden zijn opgenomen in deze routes. Waterliefhebbers kunnen bij het Leukermeer of dagstrand Seurenheide in Well terecht voor de meest verschillende activiteiten. De jachthaven bij het Leukermeer staat in verbinding met de Maas.

Obstakels

Provincialeweg oversteek

Brug

Huurmogelijkheden

U kunt bij zowel manege Bergemo als bij Ruitersportcentrum Seurenheide paarden huren. Ook minder validen kunnen hier terecht. Bij manege Bergemo kunt u tevens een huifkartocht maken en is er mogelijkheid tot mennen.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

U kunt uw route starten bij (1) Ruitersportcentrum Seurenheide, (2) Cavallo Bianco, (3) Grens en Maas Hoeve en (4) Camping Halve Maan.

Startpunten

Camping Halve Maan

Halve Maan 1

5855 ED Well

0478-641969

http://www.campinghalvemaan.nl

Ruitersportcentrum Seurenheide

't Leuken 3a

5855 EK Well

0478-501204

http://www.rsc-seurenheide.nl

Cavallo Bianco

Catharinastraat 25

5856 AS Wellerlooi

0478-502242

http://www.benbwellerlooi.nl

Grens en Maas Hoeve

Walbeckerweg 2

5856 CM Wellerlooi

077-4732844

http://www.grensenmaashoeve.nl

Parkeren

Zie startpunten.

Rustplaatsen

Bij alle startpunten kunt u tevens overnachten.

Aan de route liggen ook de volgende pleisterplaatsen:

Auberge De Papenberg

Hengeland 1a

5851EA Afferden

0485-531744

Restaurant Café ‘t Rimpelt

Rimpelt 31

5851 EK Afferden

0485-531400

Restaurant De Wellsche Hut

Wezerweg 13

5855 EM Well

0478-501546

Seizoensgebondenheid

De route is in de zomer minder geschikt vanwege de grote hoeveelheid dazen en insecten.

Beheerder

Staatsbosbeheer

Stichting Het Limburgs Landschap

Gemeente Bergen

Nuttige links

http://www.bergenaandemaas.nl

http://www.staatsbosbeheer.nl

http://www.limburgs-landschap.nl