Nieuw Weerdinge - Valtherdijkroute

De route vormt samen met 9 andere de routestructuur van “Sprong over het Veen”. De Valtherdijk was vroeger de enige verbinding van de Hondsrug naar Westerwolde. De route leidt u ook door een fantastisch open landschap en het lange lintdorp Nieuw Weerdinge.

De Valtherdijk was vroeger de enige (gevaarlijke) verbinding van de Hondsrug naar Westerwolde. Maar het is niet alleen een verbinding en een doorsteek naar Drenthe. De route leidt u ook door een fantastisch open landschap en het lange lintdorp Nieuw Weerdinge. U beleeft als het ware opnieuw de vervening.

Deze route door het veen naar het zand (of andersom) is er één voor de elfstedenrijders onder de menners en de ruiters. Niet voor iedereen weggelegd. Geniet van de karakteristieke glooiing van de Hondsrug, de uitgestrekte velden en de leegte. Ervaar de vervening en schrijf een mooie lange tocht bij op uw lijst.

De route is 23 kilometer lang, met de mogelijkheid om in te korten tot 12 kilometer.

Dit is route 8 van de routestructuur Sprong over het Veen. Klik hier voor meer informatie over de routestructuur en bedrijven langs de routes.

Er is, zowel van deze route als van de andere routes, een routekaart beschikbaar in de Enjoy the Ride webshop. Deze folder is gratis voor KNHS leden, niet-leden betalen €2,-.

De route is niet gemarkeerd.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startplaats

Camping de Drentse Monden, L. Mulder

Drentse Mondenweg 40A, 7831 JB NIEUW-WEERDINGE Tel. 0591-521225

www.campingdrentsemonden.nl/

Plaatsen die aan of dichtbij de route liggen;

Valthe, Nieuw-Weerdinge.