Open&Besloten route

De Open&Beslotenroute langs onder andere Tolbert en Nuis combineert twee karakteristieke landschappen van de provincie Groningen. Namelijk het gesloten coulisselandschap met het open polderlandschap. De A7 vormt de scheidslijn tussen beide landschappen.

Vanaf de startplaats bij Bothe Bed& Breakfast in Niebert rijdt je noordwaarts richting Nuis het gesloten coulisselandschap in met de typische houtwallen en mooie doorkijkjes. Voorbij Nuis waan je je op een prachtig stukje weg, met schitterende boerderijtjes, richting de A7. Het oversteken van de A7 kan hier over een prachtig begroeide ecoduct, waardoor de paarden er over het algemeen zo overheen lopen. Ten noorden van de A7 waan je je in een heel ander landschap, waarin openheid centraal staat. Je rijdt hier tussen de hooilanden met brede bermen en weidse uitzichten. Langs het Dwarsdiep kun je genieten van de prachtige natuur op rustige semi verharde paden. Na het oversteken van de provinciale weg bij Boerakker gaat de Route verder richting Tolbert. Na het oversteken van de viaduct over A7 is het mogelijk om de manege van Tolbert aan te doen, en hier eventueel een pauze in te lassen. Je maakt de route op weg terug naar Bothe af door het typerende coulisselandschap.

Wil je de route rijden, dan is het aan te bevelen om deze route op rustige dagen en tijdstippen te rijden vanwege agrarisch en bestemmingsverkeer. De route vereist vanwege het oversteken van viaduct en het verkeer wel enige rij- menervaring. Vooral voor menners kan de route aantrekkelijk zijn omdat je lekkere einden kan draven.

Rustplaats: Op meerdere plekken onderweg, o.a bij de HJC Manege Tolbert

Bijzonderheden: Snackmogelijkheden in Tolbert

Obstakels: 2x oversteken van de rijksweg A7, 1x oversteken provinciale weg

Ondergrond: verhard (menners), berm (ruiters)

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Voor aanvang van de rit even bellen met de startplaats, ivm mogelijkheden.

Bothe bed & breakfast, Grouwweg 2, Niebert. http://www.bedandbreakfast-bohte.nl/

Of HJC Manege Tolbert, hoofdstraat 53, Tolbert. http://www.hjcmanege.nl/