Roden

Dagroute van ongeveer 23 kilometer. Tijdens de route doorkruis je voor het grootste deel een gevarieerd beekdallandschap. Ook rijd je hier en daar door bos met brede lanen.

Kijk voor meer informatie over paardrijden in Drenthe op www.paardenprovincie.nl.

De route voert langs de dorpen Roden, Nieuw-Roden, Roderesch, Steenbergen en Amerika en geeft een mooie impressie van de afwisselende omgeving. Tijdens de route doorkruis je voor het grootste deel een gevarieerd beekdallandschap en hier en daar bos met brede lanen. Onderweg kom je door gebieden als het Steenbergerveld, Natuurreservaat Zuursche Duinen en het Ronostrand. Deze gebieden bestaan afwisselend uit naaldbossen, loofbossen, heidevelden, weilanden en vennetjes. Het zuidwestelijke deel is een typisch beekdallandschap. Je vindt hier typisch bij het landschap behorende flora en fauna aan, zoals adderwortel, bosanemoon, breedbladige orchis, bleke zegge en dieren als libellen en vleermuizen en bijzondere vlinders.

Obstakels

Provincialeweg oversteek

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen.

Beheerder

Drents Landschap

Nuttige links

www.fjordenpaard.com

www.evensterk.nl

www.manegedehulhorst.nl

Huurmogelijkheden

Bij Recreatieboerderij Evensterk kun je paarden huren voor een buitenrit onder begeleiding vanaf 1 uur tot meerdere dagen. Je kunt hier ook overnachten. Je kunt gebruik maken van een kampeerplaats of van de aanwezige zigeunerwagens. Er is stalling en weidegang voor eigen paarden aanwezig. Voor ruiters die rondtrekken is het mogelijk gebruik te maken van Bed & Breakfast.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten bij (1) Ruitercentrum Het Fjordenpaard in Een, bij (2) Recreatieboerderij Evensterk in Amerika en bij (3) Manege De Hulhorst in Roden.

Startpunten

Ruitercentrum Het Fjordenpaard

Amerika 20

9342 TC Een

0592 - 656421

http://www.fjordenpaard.com

Recreatieboerderij Evensterk

Amerika 14

9342 TC Een

0592 - 656736

http://www.evensterk.nl

Manege De Hulhorst

Hullenweg 19

9301 ZD Roden

050 - 5014041

http://www.manegedehulhorst.nl

Parkeren

Zie start- en eindpunten.

Rustplaatsen

De drie genoemde start- en eindpunten kunnen ook als rustplaatsen gebruikt worden.

Seizoensgebondenheid

De route is het hele jaar door goed te rijden en te mennen.