Rolde

Een dagtocht van ongeveer 37 kilometer. De route voert door bos en langs heidevelden en weilanden en biedt mooie vergezichten. Kijk voor meer informatie over paardrijden in Drenthe op www.paardenprovincie.nl

De route voert langs de dorpen Rolde, Anderen, Grolloo, Amen, Ekehaar, Eldersloo en Nijlande. De route gaat door het bos van Boswachterij Gieten-Borger, het Grolloerveen, langs heidevelden, weilanden en vennen en biedt veel afwisseling. De route biedt veel variatie in landschappen en ook soorten planten en dieren. Met name de vele soorten libellen in het Grolloerveld en het overvloed aan Veenpluis valt op. Ook komen er dieren als reeen, vossen, dassen, en vele bijzondere vogels als de boomvalk, spechten en buizerds voor.

Obstakels

Provincialeweg oversteek

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen.

Beheerder

Recreatieschap Drenthe

Staatsbosbeheer

Nuttige links

www.manegegasselte.nl

www.boerhaarshoeve.nl

www.hetamerveld.nl

Huurmogelijkheden

Vakantieboerderij Boerhaarshoeve biedt overnachtingsmogelijkheden voor zowel ruiter als paard aan. Boerderijcamping het Amerveld biedt naast huifkarverhuur ook overnachtingsmogelijkheden voor zowel paard als ruiter. Manege Gasselte biedt appartementen en stalling voor paarden aan. Verder is het mogelijk een buitenrit te maken onder begeleiding voor een rit van een tot drie uur.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten bij (1)Manege Gasselte in Gasselte, bij (2) Vakantieboerderij Boerhaarshoeve in Grolloo, en bij (3) Boerderijcamping Het Amerveld in Amen.

Startpunten

Manege Gasselte

Lutkenend 19 A

9462 PN Gasselte

0599 - 564881

http://www.manegegasselte.nl

Vakantieboerderij De Boerhaarshoeve

Schoonloerstraat 49

9444 TH Grolloo

0592 - 501418

http://www.boerhaarshoeve.nl

Boerderijcamping Het Amerveld

Amen 61

9446 PB Amen

0592 - 389274

http://www.hetamerveld.nl

Rustplaatsen

De route voert langs 't Nije Hemelriek. Hier kun je je paard in een stalling zetten(bestaande uit boomstammen). Alle genoemde startplaatsen goed geschikt als rustplaats.

De route bestaat voor een overgrote gedeelte uit bos- en zandpaden en is het gehele jaar door goed te rijden.