Sequioa Stables Enjoy the Ride Veluwe

Sequoia Stables ligt aan het Veluwe Massief, een gebied van 2400ha. met bossen en heidevelden. Van uit onze achteruitgang kun je urenlang rijden zonder een verharde weg te hoeven volgen.

Het Veluwe Massief

Aan de rand van het Veluwe Massief is het druk maar in het gebied zelf liggen slechts kleine dorpen in eindeloos groen. Ook grote wilde dieren zoals edelherten en everzwijnen leven hier. Verspreid in het gebied liggen veel terreinen met recreatiebungalows, campings. In het Veluwemassief wonen weinig mensen maar er gaan er des te meer op vakantie. Het Veluwemassief is een van de oudste woongebieden van Nederland. Door toedoen van de mens veranderde het oerbos vanaf de middeleeuwen in heidevlakten, zandverstuivingen en cultuurbos voor een in ons land ongekende schaal. Het Veluwemassief is sindsdien dunbevolkt en meer een doorgangsgebied dan een bestemmingsgebied. Vanaf de randen gebruikte men de Veluwe voor jacht, plaggenwinning, houtkap en oerwinning van ijzer. In de 19e en begin 20e eeuw was er volop plaats voor activiteiten die ruimte of rust vroegen, zoals militair gebruik, zorg in het groen en boslandgoederen.

Het Speulderbos

Het Speulderbos is een eeuwenoud bos met prachtige oude eiken- en beukenbomen. Het Speulderbos wordt ook wel ‘het bos van de dansende bomen' genoemd, omdat de bomen zo krom zijn dat het lijkt of ze dansen. In het bos komen onder andere edelherten, dassen en wilde zwijnen voor. In de bossen rond Drie hebben in de Tweede Wereldoorlog een aantal onderduikers gezeten. In 2008 is het hol waar zij zaten zichtbaar gemaakt. Het is te herkennen aan de gekleurde palen die er bij staan. De kleuren geven aan waar de ruimtes voor werden gebruikt.

De Ermelose Heide

Aan de rand van de Ermelose heide vind je het bezoekerscentrum en sinds 2003 ook de schaapskooi. Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd. De heide waar het bezoekerscentrum ligt, kenmerkt zich door de lijnen van tanks van het ministerie van defensie, waar overigens zelden mee wordt geoefend op de heide. Op zondagen vind je op de heide regelmatig mensen die met modelvliegtuigen vliegen.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Startpunt

Manege en Pensionstal Sequoia Stables

azantlaan 14 3852 AM Ermelo

0341-426426

www.sequoiastables.nl

Bij Sequoia Stables zijn routekaarten van de omgeving te verkrijgen.

Parkeren in de straat Fazantlaan.

Bij Sequoia Stables is het mogelijk uw paard of pony te stallen voor een korte tijd. Bijvoorbeeld bij een vakantie of een trektocht. Reserveer tijdig! Eten Bij Sequoia Stables is een gezellig clubhuis waar u een hapje of drankje kunt verkrijgen. Aan de routes liggen diverse etablissementen waar u terecht kunt met uw paard om te lunchen en uw paard te stallen. (zie links voor adressen)

Overnachten

Op 5 minuten loopafstand vindt u camping de Haeghehorst. Deze vijfsterren camping beschikt over chalets en standplaatsen.

www.haeghehorst.nl

www.valk.com/Harderwijk

Links

www.vvvermelo.nl

www.hetroodekoper.nl

www.boshuisdrie.nl

www.hoteldemallejan.nl

www.gelderland.nl

Overige informatie Wij bieden dagelijks ritten aan. Voor meer informatie bel 0341-426426

Algemene informatie:

Sequoia Stables is één van de grootste maneges in Ermelo waar u van harte welkom wordt geheten door een enthousiast team van medewerkers. De manege is gesitueerd op een van de mooiste locaties van de Veluwe (het voormalige manegeterrein De Bronkhorst). Het terrein is groot ruim 7,2 hectare, gelegen in het bos. De uitrij mogelijkheden, direct vanaf de manege, zijn uniek te noemen. De waardering voor onze manege is 4 FNRS sterren. Onze manege is aangesloten bij het FNRS en heeft het veiligheidscertificaat. Ook in 2011 organiseert Sequoia Stables weer prachtige ritten door de Veluwse bossen en over de grote heide. De buitenritten zijn geschikt voor jong en oud, maar moeten wel minimaal niveau F3 zijn. De ritten worden begeleid door gediplomeerde en ervaren instructeurs. De paarden en pony zijn ook gewend om bosritten te maken. Het is niet mogelijk om een paard te huren zonder begeleiding. Sequoia Stables hecht enorm veel waarde aan veiligheid en kwaliteit en dus aan verantwoord paardrijden.