Spijk en Bremerbergbos

Dit is een mooie route door het Spijk en Bremerbergbos, in dit bos staan ook nog verschillende (spring)hindernissen, menhindernissen en er is een waterbak aanwezig die je kunt nemen.

Het Spijk en Bremerbergbos is deel van de randmeerbossen, een groene gordel achter de dijken in oostelijk Flevoland. Het is een jong polderbos. Torenhoge populieren staan strak in het gelid en worden afgewisseld door groepen els, beuk en eik. Als de wind zachtjes door de kruinen ritselt, is het een heerlijke plek om te ontspannen. Harde storm kan het bos een onheilspellende plek maken en heeft het op verschillende plekken een grillige vorm gegeven. De bekendste bewoners zijn ree en vos, maar geleidelijk aan doet ook de das zijn intrede.

In het bos zijn allerlei hindernissen aangebracht, voor zowel ruiters als menners. Het is zeker de moeite waard om als cross of menliefhebber dit bos te bezoeken. Te denken valt aan walletjes die gesprongen worden, menhindernissen en doorwaadbare plassen. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om er omheen te gaan.

Het Spijk en Bremerbergbos is een productiebos. Daardoor worden er regelmatig bomen gekapt die de weg kunnen versperren. Dit gebeurt vooral in de winter.

De route is gemarkeerd d.m.v. houten paaltjes met een witte bovenkant en een rode en zwarte ring. De route die gevolgd wordt heet de Shetlandroute.

Beheerder: Staatsbosbeheer

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten vanaf pony en paarden Recreatieboerderij 'Patricia Hoeve' in Biddinghuizen. Om hier te komen moet je een brug oversteken.

Patricia Hoeve

Alikruikweg 33

8256 RK Biddinghuizen

0321-331336