Twickel Menroute

Een mooie dagroute geschikt voor menners, langs vele bezienswaardigheden en door een prachtige omgeving. informatieRoutebeschrijving. Een route door bos, langs weilanden, over zowel verharde zandpaden als zandpaden met vele mooie lanen om doorheen te rijden.

Zeker in de lente en de herfst een prachtige route door de prachtige bladeren aan de bomen welke een mooi sfeerplaatje weggeven. Een deel van de route voert langs een beekje genaamd Twickelervaart.

Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen als de watertoren en de houtzagerij. Binnen de Buitenplaats is het mogelijk de Tuinen, het Park en de Moestuin te bezoeken. Verder zijn er op het Landgoed verschillende bezienswaardigheden, waaronder de houtzaagmolen, de Noordmolen, de Oelermolen en de museumboerderij de Wendezoele.

Obstakels

Provincialeweg oversteek

Brug

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Bij kasteel Twickel ligt een ruim parkeerterrein. Het dagtarief bedraagt € 1,- . De parkeerterreinen aan de rand van het landgoed zijn vrij toegankelijk, waaronder parkeerplaats Wendezoele.

Beheerder: Stichting Twickel

De kaart van Landgoed Twickel is verkrijgbaar in de Landgoedwinkel. De landgoedwinkel is gevestigd tegenover het parkeerterrein aan de Twickelerlaan 7 te Delden. Op deze kaart staan ook de wandel- en fietsgelegenheden weergegeven. De route is nog niet op (officiële) kaart gemarkeerd. De wegen zijn echter wel goed terug te vinden op de kaart van Landgoed Twickel. Kosten €3,75

Nuttige links

http://www.twickel.nl/

http://www.wendezoele.nl/