Tynaarloo

Een dagtocht van ongeveer 49 kilometer door het gebied de Drentsche Aa. De route gaat door een zeer gevarieerd beekdal- en esdorpenlandschap met slingerende beekjes en moerasland afgewisseld met bos, heidevelden, weilanden en oude dorpjes.

De route vormt een grote boog rondom het dorp Tynaarloo en gaat langs de dorpen Vries, Ide, Glimmen, Schipborg, Zeegse, Oudemolen en Taarlo. Tijdens de route kom je door het stroomdallandschap van de Drentsche Aa en passeer je het Noordlaarderbos en Balloërveld. Een fascinerende route die een bijzonder mooie impressie van het afwisselende Drentse landschap geeft.

Obstakels: Brug

In Drenthe worden in bepaalde gebieden paardenstoelen als orientatiepunten gebruikt. Deze paardenstoelen worden dus voornamelijk gebruikt om de eigen positie te bepalen.

Beheerder

Recreatieschap Drenthe

Staatsbosbeheer

Nuttige links

www.paardensportcentrum.nl

www.manegedebongerd.nl

www.musarrindill.nl

Huurmogelijkheden

Bij Paardensportcentrum Jan Dolfing, Manege de Bongerd en bij Músarrindill kun je paarden huren voor het maken van een buitenrit onder begeleiding. Er zijn overnachtingsmogelijkheden voor ruiter als paard aanwezig.

Route

Download gpx-route (Rechtermuisknop > Opslaan als)

Bereikbaarheid

Je kunt de route starten bij (1) Paardensportcentrum Jan Dolfing in Vries, bij (2) Manege de Bongerd in Glimmen en bij (3) Músarrindill te Schipborg.

Startpunten

Paardensportcentrum Jan Dolfing

Verlengde Noordenveldweg 1

9481 AV Vries

0592 - 541301

http://www.paardensportcentrum.nl

Manege de Bongerd

Rijksstraatweg 132

9756 AK Glimmen

050 - 4061545

http://www.manegedebongerd.nl

Manege Músarrindill

Ruiterweg 6a

9469 PN Schipborg

050-4096757

http://www.musarrindill.nl

Parkeren

Zie startpunten.

Rustplaatsen

De startpunten kunnen ook als overnachtingsplaats of rust- en waterplaats gebruikt worden. Op de bedrijven is stalling en weidegang aanwezig.

De route biedt veel afwisseling en er zijn goede pleisterplaatsen aanwezig.

Seizoensgebondenheid

De route is het gehele jaar door goed te rijden