­ Uitkomsten Coronamonitor Sportaanbieders - KNHS

Uitkomsten Coronamonitor Sportaanbieders

Op vrijdag 27 maart hebben FNRS-KNHS Partners in Paardrijden de Coronamonitor voor sportaanbieders uitgestuurd naar alle aangesloten hippische ondernemers en verenigingen. Dit om een beeld te krijgen bij de impact van de coronamaatregelen op de hippische sport. Deze Corona monitor gaan we nu 2-wekelijks uitsturen. De eerste uitkomsten zijn inmiddels binnen en we zien uiteraard verschillen tussen de ondernemers en de verenigingen.

Van onze verenigingen zonder accommodatie heeft 76% er vertrouwen in om door de coronacrisis te komen, tegen respectievelijk 62% bij de verenigingen met een eigen accommodatie en 39% van de hippische ondernemers. Een groot deel blijft ook neutraal en weet niet wat hen te wachten staat. Een klein deel bij de ondernemers en verenigingen met eigen accommodatie heeft geen vertrouwen om goed door de crisis te komen.

Hippische ondernemers maken al gebruik van tegemoetkomingen van de overheid, met name de coulanceregeling bij de Belastingdienst en de deeltijd WW en vervanger hiervan de NOW. Dit zien we nog niet bij verenigingen. Alle onze sportaanbieders hebben hun lessen moeten stilleggen, zowel van eigen instructeurs als externe instructeurs en de kantines gesloten, dus dat heeft voor iedereen impact. Ook zien we bij zowel de hippische ondernemers, als bij de verenigingen, dat als er steun is, deze voornamelijk komt van de eigen klanten, leden en vrijwilligers.

Samen maken we ons sterk om door deze crisis te komen. Binnenkort staan alle uitslagen van de Coronamonitor online.

Ander Nieuws

  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen