­ Volg een Instructeursopleiding Eventing - KNHS

Volg een Instructeursopleiding Eventing

Op 1 oktober 2019 gaat de inschrijving open voor de opleiding Instructeur Basissport Eventing ORUN 3+ en de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing ORUN 4. Wil jij van je passie je vak maken of je kennis verbreden? Meld je dan snel aan voor één van de instructeursopleidingen Eventing!

Opleiding Instructeur Basissport Eventing ORUN 3+

Houd jij van Eventing is wil je graag andere mensen enthousiast maken en meer leren over deze uitdagende discipline? Met je diploma Instructeur Basissport Allround of Manege op zak, kan je de niveau 3+ opleiding volgen. De opleiding bevat 10 bijeenkomsten en loopt van maart tot oktober. Je leert hoe je een cross rijdt en hoe je crossles geeft. Als Instructeur Eventing leer je naast springen en dressuur ook beginnende eventingruiters alles over deze discipline.

Uiteindelijk begeleid je paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren. 

Kijk hier voor meer informatie over de Opleiding Instructeur Basissport Eventing ORUN 3+

Opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing ORUN 4

Als je het diploma Instructeur Basissport hebt behaald en zelf minimaal Z/2*+1 eventing geklasseerd, dan is de Opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing misschien wel iets voor jou! De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit o.a. een startbijeenkomst in Ermelo en in totaal 15 lesdagen op doordeweekse dagen centraal in het land in de periode maart tot en met februari.

In de opleiding leer je om wedstrijdsporters te begeleiden. Je verdiept je nog meer, naast de basisprincipes, in de verdere ontwikkeling van ruiter en paard om ze daarnaast op wedstrijden te kunnen begeleiden. En in dit alles verlies je het welzijn van het paard niet uit het oog en adviseer je over de omgang met een paard.

Kijk hier voor meer informatie over de Opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing ORUN 4

Iets voor jou?
Je kunt je inschrijven voor deze opleidingen vanaf 1 oktober 2019. De locaties zijn nog nader te bepalen en het starten van de opleiding is onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen. Op 1 oktober gaat van een groot aantal instructeursopleidingen de inschrijving open. Je kunt je vanaf deze datum inschrijven voor verschillende Aspirant Instructeursopleidingen (ORUN 2), Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten en Instructeur Basissport Eventing (ORUN 3+) en opleidingen Instructeur Wedstrijdsport (ORUN 4 en 4+). Kijk hier voor meer informatie

Meer informatie
Alle opleidingen vind je op 
www.knhs.nl/instructeurs. Heb je nog specifieke vragen over een opleiding? Mail dan naar opleidingen@knhs.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0577-408330. We helpen je graag verder. Een compleet overzicht van de opleidingen waarvoor je je per 1 oktober 2019 kunt inschrijven vind je hier

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere op 1 en 2 bij K&U De Meern
    Dinja van Liere op 1 en 2 bij K&U De Meern
  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in Ede
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021