Lia van Stipthout

KNHS regio Limburg heeft me gevraagd om de snelst groeiende en populaire sport te vertegenwoordigen binnen het KNHS Eventingforum.  Een mooie kans om mee te denken met alles wat binnen de KNHS met eventing te maken heeft.  Ik ben betrokken bij de eventingsport vooral door mijn man die jarenlang mee deed aan de eventingwedstrijden, en daar genoten we van de sfeer die in de eventing zo speciaal is.

We zijn ook vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de eventingwedstrijden in Kronenberg,  voorheen SGW Castenray. Dat is elk jaar een uitdaging, op een heel enerverende en snel groeiende locatie, waar alle takken van paardensport binnen onze mooie provincie bij elkaar komen.

Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan het eventingforum en dat ik veel feedback mee kan krijgen vanuit de achterban van het Limburgse land.Marit Louwerse
Als nieuw bestuurslid van de KNHS Zeeland wil/mag ik zeeland vertegenwoordigen in het eventingforum. Ik beleef zelf enorm veel plezier aan de eventingsport, en zou graag mijn steentje bijdragen om de sport naar een hoger plan te tillen.Els Driehuyzen
Met ingang van 2019 mag ik regio Friesland vertegenwoordigen in het eventingforum. Ik heb het stokje overgenomen van Tineke Hoekstra.

In 1993 maakte ik voor het eerst kennis met de eventingsport, als dapper pony-ruitertje nam ik deel aan SGW Nijeberkoop bij ons in de buurt. Ik was meteen verkocht. Langzaam groeide ik in de eventingwereld en na jaren durf ik mijzelf dan ook een echte eventingamazone te noemen. Ik rijd nationale en internationale eventingwedstrijden en geef daarnaast ook (eventing)trainingen.

Net zoals ikzelf een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt in de paardensport, heeft de eventingsport zich ook enorm ontwikkeld met de nodige veranderingen en verbeteringen. Om deze ontwikkelingen door te kunnen zetten is het forum een goed initiatief en van groot belang. Door samenwerking staan we sterker.

In het noorden van het land valt er nog veel te winnen voor de eventingsport, ik hoop daar als forumlid een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

 


Justus Valk
Opgegroeid op een manege ben ik op mijn vijftiende verliefd geworden op de eventingsport. 15 jaar later ben ik nog steeds fanatiek eventingruiter. De afgelopen jaren heb ik meerdere paarden opgeleid in de sport. De liefde voor de sport is zo groot dat zowel mijn studie als werk gericht zijn op een carrière in de eventingsport. Toen de vacature voor forumlid Noord-Holland vrij kwam heb ik dan ook direct gesolliciteerd, mijn grootste motivatie is de ontwikkeling van de sport op het gebied van veiligheid en welzijn, daarmee ook de bestaanszekerheid van de sport. Met veel plezier vervul ik deze rol.

 Sonja Rasenberg
KNHS Regio Overijssel heeft mij gevraagd om zitting te nemen in het eventingforum. Mijn doel is om alle belangen van Overijssel, van ruiter tot eigenaar van eventingpaarden, van organiserende vereniging tot parcoursbouwer en trainer te laten doorklinken in het forum. Als ouder van internationaal eventing rijdende dochters, mede-eigenaar van een kleine eventingstal en docent paardenhouderij kan ik mijn passie en kennis wel kwijt in dit fanatieke en goed samenwerkende forum. Mijn focus ligt op een veilige sport voor paard en ruiter.Daphne Tap
Daphne Tap

Vanaf mei 2023 mag ik de provincie Drenthe vertegenwoordigen in het forum. Een mooie opdracht waar ik met veel plezier naar uitkijk, omdat ik van mening ben dat de eventing één van de meest complete disciplines van de paardensport is. In 2005 reed ik mijn eerste eventing wedstrijd. Het is mooi om te zien dat er veel wedstrijden uit die tijd vandaag de dag nog bestaan. De sport is door de jaren heen ontzettend gegroeid, kijk alleen al naar het aantal ruiters en wedstrijden dat enorm is toegenomen.

Na het afronden van mijn opleiding Paardensport in de richting Springspecialisatie (NHB Deurne) in 2007,  ben ik een aantal jaren beroepsmatig aan het werk geweest als springruiter. Hoewel de focus lag op de springsport, passeerden in deze periode toch ook een paar paarden de stal die later tot op zeer hoog niveau in de eventing hebben gelopen.  Tegenwoordig ben ik alleen nog met mijn eigen paarden (hobbymatig) actief in de paardensport.  Op dit moment heb ik 2 eigen fokproducten in de sport lopen. Hoewel mijn voorkeur uit gaat naar het springen en eventing, kun je mij ook zeker tegenkomen op een dressuur of endurance wedstrijd.

Met de hedendaagse thema’s zoals o.a. welzijn zijn er genoeg uitdagingen, maar onze sport is het waard om deze aan te gaan.  Ik hoop samen met de andere forumleden een positieve bijdrage te kunnen leveren, zodat jij en ik samen nog lang van de (eventing) sport kunnen en mogen genieten.