­ Informatie STAP-budget - KNHS

Informatie STAP-budget

Wil je een Instructeursopleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor het volgen van een instructeursopleiding vanaf het niveau ORUN 3 (Instructeur Basissport). De opleiding tot Aspirant Instructeur valt hier niet onder. De overheid stelt deze subsidie beschikbaar voor alle werkenden en /of werkzoekenden. Je kunt 1x per jaar deze subsidie aanvragen.

Meer informatie over het STAP-budget vind je op;  UWV_STAP - Voorportaal (stapuwv.nl)

Vraag de subsidie op tijd aan 
De overheid stelt de STAP-subsidie in 2022 verspreid over het jaar, in verschillende termijnen beschikbaar. Hierbij gelden per aanvraagtermijn eisen voor de startdatum van de opleidingen waarvoor je de aanvraag doet. 

We adviseren je om je ruim voor de start van een aanvraagtermijn al bij ons in te schrijven op een opleiding en je STAP-aanmeldbewijs via de mail op te ragen bij ons. Op die manier heb je tijdig je STAP-aanmeldbewijs op zak en die heb je nodig op het moment dat je je STAP-budget aanvraagt. 

Je kunt in vaste periodes een STAP-budget aanvragen bij UWV:  

1 mei - 2 juli (dit tijdvak starten geen opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget)
3 juli - 3 september (In dit tijdvak kan STAP-Budget aangevraagd worden voor opleidingen Instructeur Basissport die starten vanaf 3 oktober)
4 september - 31 oktober (In dit tijdvak kan STAP-Budget aangevraagd worden voor opleidingen Instructeur Basissport die starten vanaf 3 oktober)
1 november - 31 december (dit tijdvak starten geen opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget)

TIP 1: Wacht niet te lang met aanmelden, want als de subsidiepot voor deze aanvraagperiode leeg is, krijg je geen STAP-budget. Bereid je alvast goed voor, want de vorige keer moest je er snel bij zijn. Binnen 3 uur was het budget voor de vorige aanvraagperiode al uitgegeven!  Vraag direct na het openen van aanmelden voor het STAP-budget de subsidie aan bij UWV met je aanmeldingsbewijs! De vorige keer kon je hiervoor al inloggen voor 10.00 uur en werd je at random in een wachtrij geplaatst. In deze wachtrij werd de wachttijd bijgehouden en op de site van STAPUWV was zichtbaar hoeveel STAP-budget er nog over is. Iedereen die voor 10.00 uur daar was ingelogd had dus evenveel kans om het budget toegekend te krijgen.  Als het budget op is en jij staat nog in de wachtrij dan krijg je daar ook automatisch een melding van. 

Voorwaarden 
Er geldt een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wilt aanvragen. 

- Je bent ouder dan 18 en nog niet met pensioen; 
- Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk; 
- Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen; 
- Je opleiding mag nog niet gestart zijn; 
- Je opleiding start minimaal 4 weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na de aanvraagtermijn; 
- Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen. 

STAP-aanmeldingsbewijs   
Cursisten hebben bij het aanvragen van het STAP-budget bij UWV een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Het STAP-aanmeldingsbewijs is een bevestiging die wij als opleider aan jou verstrekken.  

In het STAP-aanmeldingsbewijs staat dat jij je bij ons hebt ingeschreven voor het volgen van een door STAP-budget erkende instructeursopleiding. Zonder dit bewijs kun je geen aanvraag voor het STAP-budget indienen.  

Stappenplan voor het aanvragen van STAP-budget bij UWV 

1. Je bepaalt welke instructeurs opleiding je wilt volgen. Dat kun je doen op onze website. Dit wordt ook op het STAP-portaal van STAP-budget gefaciliteerd. 
2. Je schrijft je in voor de opleiding van je keuze via MIJNKNHS.  
3. Daarna stuur je een mail naar academy@knhs.nl  waarin je aangeeft dat je voor je opleiding de subsidie STAP-budget aan wilt vragen.  
4. De KNHS-Academy verstrekt het STAP-aanmeldingsbewijs aan jou via de mail. 
5. De wettelijke voorwaarden voor STAP-budget geven aan dat de opleiding mag starten 4 weken na het indienen van je aanvraag, maar binnen 3 maanden na de aanvraagperiode. Dit is toegevoegd om te borgen dat je als cursist zeker weet dat er STAP-budget toegekend of afgewezen is. 
6. Je logt in met DigiD op de applicatie STAP-budget en start de aanvraag. Daar moet jij zelf het STAP-aanmeldingsbewijs (PDF) uploaden. 
7. Je selecteert de Instructeursopleiding van de KNHS waarvoor jij je hebt ingeschreven uit het STAP-scholingsregister. Hiervoor krijg je een aantal zoekfilters aangeboden om de juiste keuze te maken. 
8. Let op: deze keuze van scholing moet 1-op-1 overeenkomen met een aantal gegevens op het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit is specifiek voor het Opleider ID en scholings ID. De Locatie, startdatum en subsidiebedrag mogen afwijken t.o.v. het STAP-scholingsregister. 

 

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders