Applicatiecursus Western

De applicatiecursus Western is bedoeld voor instructeurs die in hun lessen ruiters meer uitdaging willen bieden en kennis willen laten maken met de discipline western. Voor instructeurs die deze applicatiecursus volgen is het ontwikkelen en blijven ontwikkelen van de eigen vaardigheid een belangrijk speerpunt. Het volgen van deze applicatiecursus biedt je als instructeur handvatten om op basisniveau met leerlingen aan de slag te kunnen. In de vernieuwde leerlijn ‘Leer paardrijden met plezier’ van de FNRS en KNHS is western uitgebreid opgenomen in het vernieuwde handboek. Ook zijn er nieuwe proeven ontwikkeld waarmee je veel uitdaging kan bieden aan de ruiters.

De applicatiecursus Western is een verdieping in je lesgeven, het maakt je echter geen westerninstructeur. 

Instroomeisen

 • Gediplomeerd instructeur (minimaal niveau 2)
 • Lid van de KNHS
 • Werkzaam bij een FNRS-ruitersportcentrum of KNHS-vereniging

Data

De applicatiecursus Western wordt in januari 2017 aangeboden. Docent is Rieky Young. Het cursusmateriaal ontvang je op de eerste cursusdag. Voor de cursus geldt een aanwezigheidsplicht van 100% en een minimale leeftijd van 18 jaar.  

Locatie:

Burgmeijer Quarter Horses
Heuvel 18
5476 KG Vorstenbosch

De cursusdagen gaan om 14.00 uur van start en duren tot ongeveer 18.00 uur. Tijdens de cursusdagen wordt er zowel theorie als praktijk behandeld. De kosten voor deze cursus bedragen € 500,- . Bij het inschrijven betaal je €250,- als aanbetaling. Het restantbedrag wordt rond de laatste lesdag gefactureerd. De prijs is inclusief huur van een paard en gebruik van harnachement.

Inschrijven:

Inschrijven kan via www.mijnknhs.nl. Er zijn twee opties. Je kunt jezelf inschrijven of je laat je inschrijven door bijvoorbeeld je werkgever. Degene die de rekening betaalt logt in via Mijn KNHS en plaatst de inschrijving (of 'schrijft in namens'). 

 

Ander Nieuws

 • #WoensdagWelzijnsWeetje Peesblessures
  #WoensdagWelzijnsWeetje Peesblessures
 • Eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag in Maarsbergen
  Eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag in Maarsbergen
 • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 mei 2019
  Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 mei 2019