KNHS-instructeursopleidingen 2018-2019

Lijkt het jou leuk om paard en ruiter te helpen op verschillende fronten, jouw kennis aan hen over te dragen en combinaties te zien groeien? Dan is de KNHS-instructeurs opleiding iets voor jou.

Word instructeur

Een goede instructeur worden gaat gepaard met heel veel ervaring opdoen. Daarom is de KNHS-opleiding tot instructeur vanaf dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Waar je voorheen nog kon instromen op niveau 4, moet iedereen vanaf nu weer beginnen bij het begin. Dit wil zeggen dat iedereen die instructeur wil worden begint bij de opleiding Aspirant-instructeur (niveau 2). Wanneer je hiervoor slaagt met een ′7′ voor zowel het rijden van een paard als het lesgeven kan je doorstromen naar de opleiding Instructeur basissport (niveau 3). Als je dan verder wilt groeien en combinaties echt wilt helpen met de wedstrijdsport, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur wedstrijdsport (niveau 4). Om met deze opleiding te mogen beginnen moet je ook weer de opleiding Instructeur basissport met een ′7′ voor zowel het rijden van een paard als het lesgeven hebben afgesloten. Ben je na de opleiding Instructeur wedstrijdsport nog niet uitgeleerd en heb je deze opleiding wederom afgesloten met een ′7′ voor zowel het rijden van een paard als het lesgeven? Dan kun je verder gaan met de opleiding tot Trainer. Bekijk hier wat er precies allemaal veranderd is. 

Alle informatie over de KNHS opleiding tot aspirant-instructeur, instructeur-basissport, instructeur wedstrijdsport en trainer is te vinden in onderstaande brochure. Hier vind je ook de brochure voor manege instructeur*.

(*Onder voorbehoud van wijzigingen)

Ander nieuws

  • Tryon 2018: Nederlandse springteam zakt naar vijfde plek in klassement
    Tryon 2018: Nederlandse springteam zakt naar vijfde plek in klassement
  • Tryon 2018: Paradressuurruiters op medaillekoers in landenwedstrijd
    Tryon 2018: Paradressuurruiters op medaillekoers in landenwedstrijd
  • Tryon 2018 Vierspanpaarden goed door keuring
    Tryon 2018 Vierspanpaarden goed door keuring
Wij maken gebruik van cookies Ok