KNHS College Tour (Voorheen Hippische Leergang)

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang').  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor de KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. 

Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tour om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. De komende periode zijn de volgende KNHS College Tours gepland: 

10 september: KNHS College Tour Springen van B tot Z - Mans Buurman

Bondscoach Eventing Pony’s Mans Buurman gaat met zes verschillende combinaties aan de slag, van de recreatieve ruiter die wel eens een sprongetje maakt voor de afwisseling tot de ambitieuze Z ruiter. Tijdens deze leerzame avond leer je meer over de opbouw van een springles met de noodzakelijke stappen die genomen moeten worden voor een goed eindresultaat van de training. Eerst wordt er gewerkt aan controle, dan tempo en dan richting. Als dit voor elkaar is dan kan je je focussen op afstand. Er wordt gewerkt aan de positie en balans van de ruiter en het vertrouwen van het paard. Er is veel aandacht voor de basis waarin de ruiter eerst ritme en regelmaat moet leren en ervaren.
Tijdens deze krijg je ook veel praktische tips die je zelf gelijk kunt toepassen in je training of tijdens het lesgeven. Hoe rij je bijvoorbeeld een goede lijn? En je zult zien dat het zogenaamde parcoursspringen met een paar hindernissen net zo effectief kan zijn als een parcours met veel hindernissen.
Kortom: Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die meer wil leren over het springen op elk niveau. Er wordt gewerkt met zes verschillende ruiters van de recreatieve ruiter die wel eens een sprongetje maakt voor de afwisseling tot de ambitieuze Z ruiter. Tijdens deze avond is er uiteraard ook ruimte om vragen te stellen aan Mans Buurman.

3 lessen van 3 kwartier:
Les 1: de recreatiespringer en een dressuurruiter die voor de afwisseling een hindernisje springt
Les 2: jeugdruiters op B/L niveau
Les 3: M/Z niveau

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: €30,-
Prijs niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Inschrijven via Mijn KNHS   (Inschrijven kan tot 20 augustus)

 

11 september KNHS College Tour Hoefbevangenenheid - Esmee Smiet

Hoefbevangenheid, ofwel laminitis, is één van de meest voorkomende en slopende aandoeningen van alle paardachtigen. Het kan een symptoom zijn van verschillende onderliggende systemische aandoeningen (hormoongerelateerd, bloedvergiftiging of ontsteking) of veranderde gewichtsbelasting in plaats van dat het een aandoening op zichzelf is. De overheersende vorm is de hormoongerelateerde of wel endocrinopathische vorm van hoefbevangenheid. In deze KNHS College Tour wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat hoefbevangenheid is, hoe het ontstaat, de onderliggende aandoeningen en het voorkomen ervan. Deze KNHS College Tour wordt gegeven door Esmee Smiet (DVM DipECEI).

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: €15,-
Prijs niet-leden: €30,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Inschrijven via Mijn KNHS (Inschrijven kan tot 20 augustus)

  

3 oktober KNHS College Tour Ruitervoorkeuren - Suzanne Heemskerk

Met veel passie zet jij je in voor wat jij het allerliefste doet: rijden en omgaan met je paard. Dagelijks ben je heel bewust bezig met je houding, beweging en techniek om jouw paard vooral niet in de weg te zitten en fijn te rijden. Lukt dat ook? Als je eerlijk bent, blijf je elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Jij wilt jezelf continu verbeteren, maar het resultaat is er niet naar. Het lijkt wel of het bij iedereen veel gemakkelijker gaat dan bij jou…
Krijg jij ook van je instructeur steeds dezelfde aanwijzingen en heb je het gevoel dat dit alleen maar lukt als je eraan blijft denken? Zodra je er niet meer aan denkt gaat het weer ‘mis’.
Wil jij meer wil weten over de verschillende voorkeuren van souplesse, ontspanning en stabiliteit? Zorg dan dat je deze KNHS College Tour niet mist!

Of ben je instructeur en blijf je bij sommige ruiters elke training weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Bij de één hoef je maar een paar kleine aanwijzingen te geven en je ziet gelijk dat het verbetert. Terwijl bij de ander lijkt het maar niet te blijven hangen, elke keer moet je het weer zeggen.
Is bovenstaande herkenbaar? Dan is de KNHS College Tour Ruitervoorkeuren echt iets voor jou!

Theorie:
We beginnen met een stukje theorie over Ruitervoorkeuren. Wat bedoelen we met Ruitervoorkeuren. Aan de hand van filmpjes van top ruiters zoals Charlotte Dujardin, Isabell Werth, Edward Gal en Carl Hester gaan we de verschillen in houding en beweging zien en herkennen. Hierdoor zie je duidelijk de  verschillende ruitervoorkeur profielen ontstaan. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktijk:
Daarna gaan we met vier ruiters en hun paarden in de rijbaan aan de slag. Door de fysieke stabilisatie en coördinatie voorkeuren te ontdekken van deze vier ruiters komen we hun unieke en persoonlijke ruitervoorkeuren profiel te weten. We gaan kijken welke aanwijzingen ervoor zorgen dat de ruiters zich technisch verbeteren en met welke aanwijzingen ze helemaal niets kunnen. Ook kijken we wat (wedstrijd) spanning met je ruitervoorkeuren doet en hoe je hiermee om kunt gaan.  Dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer en Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: is €40,-
Prijs voor niet-leden is €50,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Inschrijven via Mijn KNHS (Inschrijven kan tot 9 september)

 

 

8 oktober: KNHS College Tour Trainen Ruiter en Paard - Karin Retera

Op dinsdag 8 oktober staat de KNHS College Tour in het teken van dressuur. Karin Retera, trainer, Coach 5 én Grand Prix jurylid neemt je deze avond mee in de training van ruiter en paard van Z t/m Prix St. George niveau. Deze KNHS College Tour is waanzinnig interessant voor zowel ruiters als instructeurs die meer willen leren over dressuur op hoog niveau. Instructeurs verdienen bovendien 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het bijwonen van deze avond.

Karin vindt het fijn om haar kennis te delen en helpt andere trainers en coaches graag om zich verder te ontwikkelen in hun vak. Tijdens deze avond vertelt Karin je meer over de biomechanica van het paard. Op welke manier gebruikt een paard zijn lichaam en waarom kan hij bepaalde oefeningen (nog) niet uitvoeren? Tijdens deze KNHS College Tour is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen aan Karin Retera. Houd je van dressuur en wil je nog meer leren op het allerhoogste niveau? Zorg dan dat je deze avond niet mist!

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs voor leden: €30,-
Prijs voor niet-leden: €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie

Inschrijven via Mijn KNHS   (Inschrijven kan tot 8 september)

 

 

29 oktober: KNHS College Tour Mennen - Ad Aarts

Meer informatie volgt.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Uiterste inschrijvingsdatum: 29 september 2019
Prijs voor leden: €30,-
Prijs voor niet-leden: €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie 

 

Inschrijven via Mijn KNHS    (Inschrijven kan tot 29 september)

 

 

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam: starttijden Grand Prix bekend
    EK Rotterdam: starttijden Grand Prix bekend
  • EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s
    EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s
  • Vijfde plaats Pony-team EK Eventing
    Vijfde plaats Pony-team EK Eventing