Aarts, Ad
 • Achternaam
  Aarts
 • Voornaam
  Adrianus Jacobus Anthonius Maria
 • Roepnaam
  Ad
 • Geboortedatum
  02-06-1959
 • Woonplaats
  Liessel

Ad Aarts is KNHS bondscoach van alle mendisciplines. Vanwege deze veelomvattende taak zal hij ook een aantal mentrainers inzetten.

Ad is werkzaam als instructeur aan Helicon Hippische Beroepsopleiding en runt samen met zijn vrouw Ingrid een trainingsstal.

Ad raakte in de vierspansport verzeild tijdens zijn eigen opleiding in Deurne, als groom van Tjeerd Velstra. Diens succesvolle wedstrijd vierspan nam hij in 1987 over. Een jaar later kwam het eerste grote succes bij het WK 1988 in Apeldoorn, waar Ad als lid van de Nederlandse équipe samen met IJsbrand Chardon en Theo Weusthof een gouden medaille omgehangen kreeg en individueel op de achtste plaats eindigde. Van 1988 tot en met 2000 maakte Aarts deel uit van het Nederlandse team dat op de Wereldkampioenschappen twee maal brons (1992 en 1994) en twee maal zilver (1990 en 2000) veroverde. In 1990 won hij het prestigieuze CAIO Aken.

Ad Aarts werd in april 2009 aangesteld als assistent bondscoach mennen. Februari 2011 volgde hij (samen met Harry de Ruyter) Tjeerd Velstra op als Nederlands bondscoach mennen. Ad Aarts werd verantwoordelijk voor de ponycombinaties en de enkelspan paarden. Aan de portefeuille van Aarts werd tevens het mennen aangepast sporten toegevoegd, waarmee hij Henk van Amerongen opvolgde.

Opleiding/school: NHB Deurne

Lid van: In Vriendschap Trouw te Liessel

Hobby's: alles met paarden, lezen en films

Grote voorbeelden: Tjeerd Velstra en IJsbrand Chardon

Favoriete ruiter/amazone: IJsbrand Chardon

Ambities: "Als bondscoach steeds de successen van het WK pony's in Pau in 2013 te blijven evenaren, toen we van de tien onderdelen er acht winnend wisten af te sluiten. En zorgen dat de rijders zich blijven doorontwikkelen in de mensport".

Facebook: Ingrid Aarts

 

Bekijk hier alle FEI-resultaten