Berg, van den,

Olivier begon met Reining toen hij tien jaar oud was en hij werd in de jaren '90  twee maal "All Round Dutch Champion". Op zijn 16de vertrok hij uit Nederland en ging werken bij NRHA Hall of Fame reiner Bob Anthony in Florida. Vanaf zijn 18de volgde Olivier colleges aan het North Central Texas Community College, waar hij afstudeerde in Equine Science: het trainen van, de fokkerij van, en algemeen paardenmanagement. Na zijn studie ging Olivier werken voor Brian Bell en later voor Dutch Chapman, één van de meest onderscheiden non pro trainers in de wereld. Onder toeziend oog van Chapman wist Olivier de Reserve Limited Open World title te veroveren.

In 2002 keerde Olivier terug naar Europa en begon in Frankrijk zijn eigen trainingsstal. Hij begeleide Shawn Flarida, NRHA's first 3 Million Dollar rider, en As Smart As Charley naar het Reserve World Champion in the Open Devison in 2004.
Nu is Olivier werkzaam voor Van den Berg Quater Horses in Boekel. Zijn specialiteit is het opleiden van jonge paarden tot succesvolle wedstrijdpaarden. Daarnaast verstaat Olivier ook de kunst om oudere wedstrijdpaarden het plezier te laten behouden in de sport. Zijn motto is: Je bent nooit te oud om te leren.

De partner van Olivier, Annemiek Oechies, heeft een brede ervaring in de hippische sport. Zij deed mee aan dressuur- en springwedstrijden en later werkte ze als professionele groom in de samengestelde wedstrijdmensport. Als Olivier niet met paarden bezig is gaat hij graag golfen.

In 2015 tijdens de Europese Kampioenschappen Reining in Aken behaalde Jurgen met het team de bronzen medaille met Footworks X Factor, individueel eindigde hij op de 12e plaats.

Sinds het voorjaar van 2015 woont en werk Olivier in Frankrijk.

Facebook fanpagina: Van den Berg Quarter Horses

Klik hier voor alle FEI uitslagen

Wereldkampioenschappen:

  • 2014 Caen (Fra): 12e met team met Mr Mystic Nic (191.5)

Europese Kampioenschappen:

  • 2015 Aken (Dui): Brons met team met Footworks X Faxtor, 12e individueel (213)

Overige:

2017:

  • CRI3* Grathem: 6e met Heza Tavelin Chic (141.00)
  • CRI3* Mooslargue (Fra): 14e (140.0) en 9e (140.5) met Heza Travelin Chic

2014:

  • CRI3* Le Pin (Fra): 13e met Mr Mystic Nic (206.5)
  • CRI3* Mooslargue (Zwi): 4e met Mr. Mystic Nic (215.5)
  • CRI3* Bodiam (Eng): 4e met Mr Mistic Inc (70.5)