Docquier, Emile
 • Achternaam
  Docquier
 • Voornaam
  Emile
 • Roepnaam
  Emile
 • Geboortedatum
  17-12-1953
 • Woonplaats
  Stavelot (België)

Emile Docquier is aangelsteld als KNHS bondscoach Endurance Senioren.

Docquier heeft zijn sporen in de endurance ruimschoots verdiend. Tot  2000 was hij actief als deelnemer op internationale endurancewedstrijden, heeft ervaring als endurance jurylid en als organisator van een aantal nationale en internationale endurancewedstrijden, maar ook als  voorzitter van de Endurance Academy, een vereniging die als doel heeft ruiters te begeleiden en hen te helpen hun doel te bereiken.

Docquier was teammanager van het Belgische team op het Europees Kampioenschap in 1995 en is sinds 1998 personal coach van de endurance amazone Kristel van den Abeele. Kristel van den Abeele won onder toeziend oog van Emile Docquier het Europees Kampioenschap 2005, werd Belgisch kampioene in 2003 en reservekampioen in 1999 en 2007. Van den Abeele nam met succes deel aan 43 internationale wedstrijden waarvan zij 13 overwinningen behaalde.

Emile Docquier is algemeen directeur van het Neutrale Ziekenfonds in de provincie Luik en voorzitter van een farmaceutische firma. Van 2011 - 2015 was Emile Docquier bondscoach endurance. Hij werd opgevolgd door Pieter Wiersinga in januari 2017, maar bleef op uitdrukkelijk verzoek van de endurance kanderleden aan in de rol van trainer voor de Nederlandse endurance top.