Elzinga, Fenna

Haar eerste Quarter Horse  kreeg  Fenna toen ze 12 jaar was. Zij luisterde naar de naam Miss Little Bit Blue. Fenna kreeg les van Mireille van Soldt en Ruben van Dorp en ging ook naar wedstrijden. In totaal werd zij 13 maal Nederlands Kampioen en was succesvol in internationale wedstrijden. Tot haar 18e maakte Fenna deel uit van NQHA jeugdteam en in 2000 kwam ze aan de start van de Youth World Cup in Italië, waar ze de gouden medaille won in Western Pleasure en de Trial. Twee jaar later verscheen ze aan de start in Amarillo en werd ze Reserve Youth World Cup Champion Western Riding. 

In 2005 na haar HBO studie besloot Fenna om zich helemaal te focussen op de reiningsport. Ze trainde bij Rudi Kronsteiner in Duitsland en dat beviel haar zo goed dat ze besloot het NRHA Apprentice Program te volgen bij Michael Saupe. Dit programma biedt jonge ruiters de mogelijkheid om een jaar als pro trainer te werken, met behoud van de amateur status. In 2007 besloot Fenna terug te keren naar de Non Pro status en volgde de masterstudie Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU te Amsterdam. Deze studie ronde ze af in 2009.

Ondertussen was Smoking Kills in haar bezit gekomen. In 2009 en 2011 won ze met dit paard tweemaal de NRHA EK titel in de Intermediate Non Pro en pakten ze brons op de World Reining masters in Zweden.

In 2009 was Fenna coach van de Junioren en Young Riders bij de KNHS en in 2010 nam ze voor Nederland deel aan het WK in Kentucky, evenals in 2014 in Caen. In 2013 won ze de NK titel en in 2014 de reserve titel op het NK Reining. 
Naast actief zijn in de wedstrijdsport runt Fenna het paardenbedrijf Lelymare Horses en de nieuwswebsite WesternToday.

Facebook fanpagina: https://www.facebook.com/fennaelzinga

Twitter: @FennaElzinga

Instagram: fennaelzinga

Klik hier voor alle FEI uitslagen

Wereldkampioenschappen:

  • 2014 Caen (Fra): 12e met  team met Smoking Kills
  • 2010 Kentucky (USA): 8e met team, 39e individueel met Smoking Kills (211.00)

Nederlandse Kampioenschappen:

  • 2019 Grathem: Brons Senioren met Royal Mr.Spook (143.5)
  • 2014 CRI3* Schijndel: Zilver Senioren met Smoking Kills
  • 2013: Nederlands Kampioen