Klaveren, van, Diana
 • Achternaam
  Klaveren, van
 • Voornaam
  Adriana
 • Roepnaam
  Diana
 • Geboortedatum
  24-08-1958
 • Woonplaats
  Lisse

Diana is van 2010 tot eind 2019 bondscoach voltige geweest van de Nederlandse junioren en senioren ruiters.

Burgerlijke staat: Gescheiden,  2 kinderen Friso (1981) en Roos (1984)

Opleiding/school: MBO, richting Zorg

Hobby: honden trainen

Favoriete ruiter: Jeannette Haazen

Facebook: Diana van Klaveren

Toen Diana van Klaveren 18 jaar was gaf ze les aan de ponyclub Poele-Way in Lisse. In die tijd, rond 1975, werd in Nederland de voltige door Lammert Haanstra in Nederland geïntroduceerd. Vanaf dat eerste moment vond Van Klaveren voltige leuk en het heeft haar nooit meer losgelaten. Zelf heeft ze de voltigesport niet als wedstrijdsport beoefend, maar ze was wel altijd betrokken bij de begeleiding van de sporters in de voltige. Als coach van het voltigeteam St. Hubertus  heeft Diana  zeven KNHS titels weten te veroveren. In 2000 nam ze met dit team deel aan het WK in Mannheim en in 2002 aan het WK in Jerez de la Frontera. Daarnaast heeft van Klaveren tot 2006 solisten getraind richting EK's en WK's en ze daar ook voorgebracht.

Belangrijkste successen als bondscoach

Voor het eerst sinds 1994 had Nederland weer een individuele voltigeur (Claire de Ridder) in de finale van het EK in Ebreichsdorf. In Nederland vind in de voltigesport een opbouw plaats, waardoor aansprekende successen nog niet zijn geboekt. Wel hoopt Diana met drie individuele dames en een pas de deux team af te kunnen reizen naar de WEG 2014.
Diana merkt dat er in Nederland op topniveau langzaam maar gestaag progressie wordt geboekt. Voor haar is er een belangrijk verschil tussen een Nationaal voltigeteam en een samengesteld voltigeteam: in het eerste geval is er sprake van mensen die overal vandaan komen en dan een team vormen, zoals nu het geval is bij de junioren. In het tweede geval is er sprake de beste voltigeurs uit twee verenigingen die samen een team gaan vormen.
Voor het WK in 2015 werd er hard gewerkt om een Nationaal Nederlands Junioren team te formeren. Van Klaveren hoopte met het Nationale Junioren voltigeteam draagvlak te creëren voor een Nationaal Senioren team.