Overbeek,
 • Achternaam
  Overbeek
 • Voornaam
  Robert
 • Geboortedatum
  1966
 • Woonplaats
  Rotstergaast

Robert Overbeek is in maart 2017 aangesteld als KNHS bondscoach voor de Nederlandse Senioren reiningruiters. Hij neemt hiermee het stokje over van Dave Young, die deze functie van 2013 tot en met 2016 vervulde.

“We zijn erg blij met de aanstelling van Robert,” zei Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. “Met hem aan boord zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van de Nederlandse reiningsport. Robert maakte tot nu toe deel uit van het KNHS Reiningforum; hij kan als geen andere de verbinding leggen tussen de technische commissie, het forum en andere partijen die zich in Nederland bezig houden met de reiningsport.”

Robert Overbeek heeft samen met zijn vrouw Joke Overbeek–Fennema onder meer een paardenbedrijf in Rotstergaast. In 1995 begonnen zij met het fokken van Quarter Horses voor de reiningsport en Working Cow Horses. Verschillende paarden uit hun eigen fokkerij hebben op internationaal niveau gepresteerd in de reiningsport.

Overbeek is sinds vijf jaar opgenomen in de jury van het fokprogramma van de DQHA (Duitse Quarter Horse stamboek).
Overbeek is Ingenieur Technische bedrijfskunde en sinds 1992 zelfstandig ondernemer in de automotive wereld (autobedrijven, tankstations en schadebedrijven) en onroerend goed.