Peutz-Vegter,
 • Achternaam
  Peutz-Vegter
 • Voornaam
  Monique
 • Geboortedatum
  18-12-1963
 • Burgerlijke staat
  Getrouwd
 • Kinderen
  Twee zonen: Marc en Eric
 • Woonplaats
  Groningen

Monique Peutz is in januari 2019 aangesteld als KNHS bondscoach van de Junioren, Young Riders en U25 dressuurruiters.

De laatste twee jaar was Monique succesvol bondscoach bij pony’s en Children. Onder haar leiding werd in 2017 en 2018 teamgoud gehaald op het EK Children. Monique Peutz is een niveau-5 dressuurtrainer, actief lid van het KNHS Trainersplatform, reed zelf dressuur op Grand Prix-niveau, is FEI 4*-dressuurjurylid en FEI 3*-jurylid para-dressuur. Monique nam de taken van Alex an Silfhout over als bondscoach van de Young riders, Junioren en U25 dressuurruiters.

Monique heeft haar Bereiter opleiding in Warendorf gedaan. Hiervoor heeft zij stage gelopen bij Olympisch kampioen Dr. Reiner Klimke.  Voor haar examen is zij cum laude geslaagd en heeft hiervoor de Steinbeck plaquette ontvangen. Ook de opleiding in Deurne heeft zij met goed gevolg afgesloten.

In 1984 kreeg Monique de KWPN-goedgekeurde dekhengst Samber te rijden.Samber (Pericles xx X Ordonnans) is door Monique van de M-dressuur naar de Grand Prix dressuur gereden. Samber is op 24 december 2009 op 33 -jarige leeftijd overleden na een korte periode van afnemende gezondheid. 

Monique Peutz is zelf actief in de wedstrijdsport geweest en heeft tot Grand Prix niveau paarden succesvol uitgebracht, daarnaast heeft zij talloze paarden naar de Z-dressuur gereden. Met het toenemen van het aantal fokmerries en fokproducten bij Stoeterij Vegter is het rijden op een lager pitje komen te staan. Met het door haar bedachte format van proeven-clinics oogst zij inmiddels groot succes!

Inmiddels is Monique gerechtigd om  op Grand Prix niveau te jureren en is door de KNHS voorgedragen bij de FEI in Lausanne om FEI 3 sterren jurylid te worden. Inmiddels is Monique 3* para-jurylid. Monique is ook jury-opleider voor de KNHS.

Klik hier voor alle FEI-resultaten

Bijzondere behaalde resultaten:
- Twents Kampioen in het Z-dressuur.
- Beste Lichte Tour combinatie op internationaal concours in Den Bosch

2013: FEI 3* para-jurylid

2011: Toelating tot opleiding FEI*** judge

2011: Toelating tot opleiding FEI I judge aangepaste sport