Silfhout, van,
 • Achternaam
  Silfhout, van
 • Voornaam
  Alex
 • Geboortedatum
  18-10-1954
 • Woonplaats
  Lunteren

De KNHS heeft in januari 2019 Alex van Silfhout benoemd als bondscoach van de Nederlandse senioren (TeamNL) dressuurruiters. Monique Peutz volgde Van Silfhout op als bondscoach van de Junioren, Young Riders en U25 dressuurruiters.

Alex van Silfhout (Lunteren) was daarvoor zeer succesvol als bondscoach van de Junioren, Young riders en U25.In 2018 werd bijvoorbeeld teamgoud gewonnen op het EK Junioren in Fontainebleau.

Een belangrijke focus ligt nu op de samenwerking van de drie dressuurcoaches: “Als jeugdcoaches hebben Monique en ik al veel samengewerkt. Imke is daar een super aanvulling op. Het is de bedoeling dat we beschikbaar zijn voor elkaar en veel overleggen. We moeten allemaal dezelfde kant op met de dressuursport in Nederland. Ik weet zeker dat we daar met ons drieën grote  sprongen in kunnen maken.”

Behalve als voormalig bondscoach van de jeugd geniet Van Silfhout bekendheid als succesvol internationaal Grand Prix-ruiter en gerenommeerd trainer van vele ruiters, waaronder natuurlijk zijn zoon Diederik van Silfhout.

Successen als bondscoach

In 2019 won het team van Van Silfhout Zilver op het EK in Rotterdam en in diverse Nations Cup wedstrijden werd het team resp. 4de, winnaar, en 2x derde.

In 2020 zijn er als gevolg van de Covid-19 pandemie nauwelijks wedstrijden verreden.

In het Olympisch jaar 2021 werd het Nederlandse dressuurteam vijfde op de Spelen in Tokio, vijfde op het EK in Hagen, terwijl de Nations Cup wedstrijd in Rotterdam werd gewonnen en ze tweede werden in Aken.

 

Klik hier voor alle FEI-resultaten