Sneekes, Marjo
 • Achternaam
  Sneekes
 • Voornaam
  Marjo
 • Roepnaam
  Marjo
 • Burgerlijke staat
  gehuwd/married
 • Woonplaats
  Callantsoog

Marjo is o.a. de moeder van Carola en Esther. Deze twee dames die  naar het WK 2014 in Caen zijn geweest trainden eerst bij Maurits de Vries, de schoonzoon van Marjo. Op een bepaald moment vroeg Carola of haar moeder haar wilde trainen.
Marjo is heb docent aan een basisschool in Dirkshorn en geeft les aan de groepen zes en zeven. In het kader van haar opleiding aan de Pedagogische Academie heeft Marjo diverse opleidingen gevolgd in de richting van lichamelijke opvoeding. Vanuit die expertise en het goed kijken en luisteren naar hoe andere trainers de voltigeurs begeleiden deed zij de kennis op die toereikend was om haar beide dochters verder te helpen.
In 2010 begon Marjo met de training van haar beide dochters. Marjo zegt van zichzelf dat zij tijdens de wedstrijden en de voorbereidingen daarop altijd heel erg rustig blijft. Ook weet zij die rust over te brengen op haar beide dochters. Marjo zegt daarom uiteraard ook wel  last te hebben van wedstrijdspanning, maar ze weet dat heel goed te verbergen.
In manege Noot in Callantsoog  geeft Marjo voltigeles, samen met Esther. Marjo tracht ook talenten te herkennen en die verder in deze tak van sport te begeleiden, waarbij Carola vooral de talentscouting doet.
Twee van de vijf kinderen in het gezin Sneeks vinden dat er uitsluitend over de voltigesport wordt gesproken binnen het gezin, maar daar zijn Marjo Esther Carola en Cindy het volstrekt mee oneens.