Waardenberg-Nooren, van, Adrianne
 • Achternaam
  Waardenberg-Nooren, van
 • Voornaam
  Adrianne
 • Roepnaam
  Adrianne
 • Geboortedatum
  18-11-1975
 • Website
 • Woonplaats
  Bussum

Adrianne was tot eind 2019 KNHS teammanager Para-dressuur en de niet-Olympische disciplines endurance, mennen, reining en voltige.

Opleiding/school: VWO en post doctoraal sport management

Hobby's: lezen, reizen

Grote voorbeeld/favoriete ruiter/amazone: "Alle Nederlandse hippische sporters die Nederland in een team of individueel vertegenwoordigen".

Ook in 2016 heeft Adrianne als chef de mission/teammanager de Para-dressuurruiters begeleid op de Paralympics in Rio. Haar team behaalde Brons en individueel werden een gouden, twee zilveren en 3 bronzen medailles behaald.

Voor haar grote verdiensten voor de Nederlandse paardensport en voor de KNHS is Adrianne van Waardenberg-Nooren onderscheiden met de gouden KNHS Speld. Deze hippische duizendpoot kregen de onderscheiding op 30 september 2021 opgespeld.

Adrianne begon haar loopbaan ruim 40 jaar geleden bij de NHS in Baarn. Na een uitstap als directeur bij Jumping Amsterdam, keerde ze terug bij de KNHS, waar ze haar kennis en ervaring in verschillende functies heeft ingezet. Zo was zij actief op de afdeling die verantwoordelijk is voor  de marketing en sponsoring en vervulde zij de functie manager wedstrijdsport bij de KNHS. Velen kennen haar echter als teammanager bij de afdeling Topsport. Daar had Adrianne de para-dressuur en de niet Olympische disciplines endurance, mennen, reining en voltige in haar portefeuille. Met veel overgave en inzet heeft Van Waardenberg bijgedragen aan de ontwikkeling van deze disciplines. Dat vertaalde zich in vele medailles op internationale kampioenschappen. In oktober van 2020 kondigde Adrianne haar afscheid van de KNHS aan. Haar afwezigheid was echter van korte duur, want al snel kwam zij terug om de taken van teammanager wederom op zich te nemen, om bij te dragen aan de successen op de paralympische Spelen van Tokio.