Afscheid Bubalu VDL

Geplaatst op 06 februari 2015 in Springen en KNHS

's-Hertogenbosch (KWPN) - Geen mooiere plaats voor Bubalu VDL om afscheid te nemen van de sport dan tijdens de springavond op de KWPN Hengstenkeuring. Dat het publiek zijn prestaties op waarde wist te schatten, bleek wel uit het ovationeel applaus tijdens de allerlaatste ereronde van deze geweldenaar.

Alle mensen die een belangrijke rol in het leven van de hengst hebben gespeeld, waren aanwezig bij het afscheid. De fokker en eigenaar familie Van de Lageweg van VDL Stud in Bears werd vertegenwoordigd door Wiebe-Yde: “Wij zijn er hartstikke trots op, dat we een dergelijke hengst hebben kunnen fokken en ook behouden voor de topsport. De communicatie met Jur was altijd heel goed en we hebben veel mooie concoursen met Bubalu meegemaakt. Caen was ongelooflijke spannend voor ons.” De familie bood Jur een fraaie fotocollage aan. De ruiter die Bubalu VDL tot 2010 heeft gereden, de Colombiaan, Ricardo Villa was speciaal voor deze gelegenheid overgekomen en refereerde aan de prachtige tijden die hij meemaakte met de hengst.

Bondscoach Rob Ehrens noemde Bubalu VDL “een rots in de branding”. Ook vaste verzorger van de hengst, Belinda Postma was er bij en natuurlijk een licht geëmotioneerde Jur Vrieling: “Met Bubalu heb ik een aantal hele bijzondere momenten in mijn leven meegemaakt: Calgary, Mierlo, London, Caen en Barcelona. Ik zal hem niet alleen sportief, maar vooral ook als persoonlijkheid bijzonder missen. Hij had bij ons een speciale box van waaruit hij het hele terrein kon overzien.” Gezien zijn prestatierijke afstamming zal Bubalu VDL als fokhengst zijn sportieve prestaties waarschijnlijk gaan evenaren.

Bron: KWPN, foto: Digishots

Ander Nieuws

  • Video: Toelichting op aanscherping gebruik achterbeenbeschermers springen
    Video: Toelichting op aanscherping gebruik achterbeenbeschermers springen
  • Reglementswijzigingen springen per 1 april 2019
    Reglementswijzigingen springen per 1 april 2019
  • Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
    Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?